HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Basın Açıklamasına Ödemiş Eğitim Bir Sen Temsilcisi Fedai Kozan ve Yönetim kurulunun yanı sıra Şehit Öğretmen Ayhan Kökmen’in eşi Ümmü Kökmen ve Oğlu Egehan Kökmen katıldılar.

Basın Açıklamasını Ödemiş Eğitim Bir Sen Temsilciliği Başkanı Fedai Kozan yaptı. Kozan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017 tarihinde (Bundan tam 1 yıl önce) görevi başında, makam odasında, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak şehit olmuştur. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz.

“İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz”

Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hâlâ yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan silahlı ve sopalı yeni saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz.

Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.

“Herkesi Sorumluluk Almaya Davet Ediyoruz”

Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün, cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.

Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, telin ediyoruz. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.

Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir.

“Ayhan Kökmen Aramızdan Ayrılalı 1 Yıl Oldu”

Şehit öğretmen Ayhan Kökmen aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu, ancak hala devletimiz tarafından şehit beratı verilmedi. Buradan yetkililere sesleniyorum. Görevi başında, devletimizin makam odasında yapılan silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Ayhan Kökmen hocamızın şehitlik unvanı neden hala verilmemektedir. Bunun için, ne beklenmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden, ‘Biz geçmişiz, benim işim gençlerle.’ diyen, Ayhan Kökmen hocamızı ve diğer saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi