AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin açılacağını müjdeledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dağ, “Uzun süredir takip ettiğimiz ve hayata geçmesi için çaba sarf ettiğimiz Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu nihayetinde Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşüyor. Bu gelişmenin gerek Ödemiş’e gerek Küçükmenderes havzasına büyük katkı sunacağına inanıyor, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunacak olan Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün şehrimizin sağlık altyapısını güçlendirmede önemli bir adım olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, şu değerlendirmeyi yaptı:  “Bugüne kadar sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu ve özellikle pandemi sürecinde bunun her zamankinden daha fazla önemli olduğunu gördük. Bu salgında Türkiye sağlık altyapısındaki başarısı ile tüm dünyanın takdirini kazanmış ve bu alanda örnek ülke olmuştur. Ödemiş’e açılacak sağlık fakültesi de sağlık yatırımlarımızın bir devamı niteliğindedir. Bunun yanında açılacak fakültenin Ödemiş’e büyük bir canlılık ve hareketlilik getireceğine; bölgenin istihdamına ve ekonomik gelişimine katkı sunacağına inanıyorum. İlerleyen süreçte Ödemiş’in Küçükmenderes bölgesinin sağlık merkezi konumuna geleceğini düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi