HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ödemiş Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Şevket Özfiliz’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gündem oldu.

Özfiliz, Hastane Müdürü hakkında iddialarda bulunarak sosyal medya hesabında paylaşımlar yaptı.

Ödemiş Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Şevket Özfiliz konuyla ilgili yapmış olduğu paylaşımlarda Hastane Müdürünün daha önce yolsuzluk yaptığını, bunun ört bas edildiğini, hakkında soruşturma açılmadığını olduğunu öne sürdü.

Özfiliz, “Memura soruşturma açılabilmesi için Kaymakamlığın izin vermesi gerekmektedir. Fakat bu izin her ne hikmetse verilmemekte, etkili-yetkili kişi ya da kişilerce soruşturmanın üstü örtülmektedir. Bu güç kim? Devletten, kamudan daha mı güçlü ve etkili?”

Özfiliz paylaşımlarında hastane müdürü hakkında soruşturma ve araştırma yapılmasını da talep ediyor.

Özfiliz’in paylaşımları şöyle;

“Türkiye'de Adalet ne kadar enteresan yanlışlıkla yatırılan 3 bin 500 TL'yi harcadığı iddia edilen para için 4 yıl 6 ay hapis vereceksiniz, fakat bir kurumda devlet memuru olan şahsın, devleti bilerek ve isteyerek dolandırmasına, evrakta sahtecilik yapmasına karşı savcılığa yapılan suç duyurusuna rağmen kuruma gelmeye bile gerek duymayan bir müfettiş raporu ile üstünü kapatacaksınız. Bu da yetmezmiş gibi üstüne bir de kurumda koltuk vereceksiniz. Ödemiş'in en güzel yerinde köylüye verilmesi gereken arazi köylülerin haberi olmadan sen ve senin gibi kamunun üst düzey yöneticileri ile birlikte hangi pazarlık veya güç ile 49 yıllığına kiraladınız? Ödemiş halkının hakkı olan bir yeri size nasıl izin verdiler? Bunu da açıkla, Ödemiş’te değil kendi memleketinde olsa böyle bir şey, izin verirler miydi?  Hadi sormuşken şunu da soralım. Hani köylünün malına çöktüğünüz yer var ya orada köylünün şikâyeti üzerine devlet malzeme ofisinin yani devletin malı çıktı mı? Bununla ilgili yasal süreç ne oldu? Onun da mı üstünü kapattılar yoksa?”

 “Bu bir yolsuzluk ve bunun üzerini kapatma ile birlikte gelişen evrakta sahtecilik olayıdır. Önce şu hastanedeki yolsuzluk hikâyene gelelim. Yolsuzluk haberi için hani gazeteci seni arayıp hakkınızda böyle bir iddia var dediğinde hemen bir panikle nasıl evraklar ile saatlerce odanda kapalı kaldın. Anlatsana, en yorucu kısmı o belgeleri tek tek yeniden uygun şekilde hazırlamak zorunda kaldın ya o kısmı da sana yardım eden oldu mu? Yoksa tek başına zor gerçekten görgü tanıkları gerçi ne kadar zorlandığını anlattılar. Bir de insanlara borçlu kaldın ya sana yardım ve yataklık yapanlar için çünkü ister istemez. Bu kişilere de hep borçlu kalacaksın gerçi sen ödüllendirilmiş sindir altında kalmazsın, hazırladığın yeni evraklara herkese yeniden imza attırmak kolay olmuştur diye düşünüyorum. Savcılığa suç duyurusuna rağmen uzun bir süre soruşturulmadın bu bekleme sürecinde kaymakamlıkta ensesi kalın bir dostun sana yardımcı oldu mu acaba? Bence olmuştur çünkü çoğu kirli işlerinizi beraber hallettiğinize göre dostuna biri yardımı dokunacaktır tabi ki, müfettiş Ödemiş'e gelmeden raporu nasıl hazırladı?”

“Şunu tüm dostlarıma açıkça belirtmek isterim ki, Türk Sağlık Sen İlçe Başkanı olarak kurumda yaşanan sıkıntılar üzerine hesabı sorulması için, beklenen ama sorulmayan pislikleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum.  Bununla da birlikte yetkililerin devreye girerek hesabını sormalarını bekliyorum. Bu durum şahsi bir olay değildir.”

Editör: Haber Merkezi