HABER Nazif HARUPÇU

Ödemiş Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Pazartesi günü akşam saat 21.00’de gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında toplandı.

11 gündem maddesinin ele alındığı meclis oturumunda gündem maddeleri komisyonlarda görüşülmek üzere oybirliği ile sevk edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanı Mahmut Badem, Doğalgaz projesinin EPDK (Enerji piyasası düzenleme kurulu) tarafından onaylandığı müjdesi verdi. Ardından Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksek Okulunun (hemşire)  bu sene kapatılması nedeniyle, Eski Tekel Binasının bulunduğu mevcut okul için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Başkan Badem, “Bilindiği gibi Ödemiş’te uzun yıllardır eğitim ve öğretime devam eden Sağlık Yüksek Okulumuzun kapatılması nedeniyle, Buradaki okul binamızın yine Eğitime devam etmesi için Ege Üniversitesi Rektörlüğü nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonucu,

Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi ile ilgili 4 yıllık lisans düzeyindeki okulun açılması kararı Üniversitenin senatosunda onaylandı. Okulun açılması için YÖK’e müracaat edildi.  Bunun yanında yine daha önce Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulunda 2 yıllık veterinerlik teknikerliği bölümü için yaptığımız girişimler onaylanmış ve YÖK’ten de çıkmıştı. Ödemiş’te şu an 3 tane Yüksekokulumuz oldu” dedi.

Badem daha sonra, evde sağlık hizmetleri, mahallelerde üreticilerin arazilerine ulaşması için üretim yolları, Beydağ Barajı Sulama Kanallarında 6 bin hektar alana ulaşan sulamanın Ovakent ovası altına kadar gelen çalışmalar, mahallelere yapılan tuvaletler, spor kompleksleri ve Gölcük-Boğaz mevkii yol çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi