Ödemiş Belediyesi, yurdun batı kesimlerini yeniden etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sonrası alarma geçti. 16 Mart itibariyle kar yağışından nasibini alan Bozdağ’da yolların açık tutulması için çalışma başlatıldı.

Ödemiş’te hafta başından bu yana etkili olan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağlar ve Aydın Dağları beyaza büründü. Bozdağ Mahallesi’nde etkili olan kar yağışı sonrası Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklar ile bağlantı yollarını açık tutmak üzere çalışma başlattı. Kar küreme çalışmaları sonrası buzlanma riskine karşı tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Ekipler bölgede hazır bekletiliyor.

Bozdağ bölgesinin oldukça yoğun şekilde kar yağışı aldığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bozdağlar ve Aydın Dağları güne kar yağışıyla başladı. Bölgemize bereket olmasını dilediğimiz kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için ekiplerimiz hemen harekete geçtiler. Bozdağ, Tekke, Ovacık mahallelerimizin ve Gölcük Yaylamızın çevresinde yolların açık tutulması için çalışmalar sürüyor. Bozdağ Kayak Merkezi yolunda da çalışmalarımız var. Kış mevsiminin en soğuk günlerinden bile daha çok kar düşmüş durumda o bölgede. Meteorolojik raporları an be an takip ediyoruz. Etkili olması beklenen yeni yağışlara göre ekiplerimiz alarmda olacaklar. Sahadaki ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi