Yazılı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, Birleşmiş Milletler ’in temel insan hakları sözleşmelerine taraftır. Kanunlar önünde kişilerin eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğidir.

İnsan, haklarını korumak ve güvence altına almak yaşamın en önemli değeridir. İnsana sadece insan olduğu için saygı göstermek, ayrım gözetmeksizin tüm insanların eşit haklara sahip olduğunu kabul etmek ve bu hakların kullanılmasını sağlamak, dünyadaki çatışmaları, acıları sonlandırmak ve kardeşçe yaşayabilmek için bir teminattır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, temel değerler, özgürlükler ve haklar ile uluslararası topluma yükümlülüklerini hatırlatan tarihi bir belgedir.

İnsan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında, eğitimden hizmet sektörüne, tüm kuruluşların ve kişilerin gösterecekleri duyarlılık ve toplu bir bilinç oluşturma büyük önem arz etmektedir. Bu duyarlılık ve bilinç; vatandaşların insan hak ve özgürlüklerini bilme, kişilere temel değerler, özgürlükler ve haklara uygun davranma görevini getirmektedir. Bu nedenle, her bireyin, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunmasında çaba harcaması, üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini bilmelidir. Toplum olarak bu farkındalık ve uygulamalar ile barış ve huzura katkı sağlayabiliriz.

Bu düşüncelerle Dünya İnsan Hakları Günü’nün milletimize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve adalet getirmesini diliyor, vatandaşlarımızın İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi