Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; 18 Mayıs Çarşamba – 24 Mayıs Salı tarihleri arasında düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmalarında Kent Müzesinde sergilenen eserlerin karakalem, pastel boyama ve oyun hamuru ile şekillendirme çalışmaları yaparak öğrencilerimizin ilçenin kadim tarihine dair eserleri tanımalarını amaçlıyoruz. Yürütülen atölye çalışmaları ile evlatlarımız hem motor becerileri geliştiriliyor hem de ilçemizin köklü tarihinde kısa bir yolculuğa çıkıyorlar.

“Mutlu Çocuk Mutlu Tire Sloganı” ile başlattığımız bu yolculuk 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak ortak projelerde, çocuklarımızla; “Müze Nedir? Müzelerde Neler Vardır? Somut Olmayan Kültürel Ürünler ve Müzesi, Kent ve Kentlilik Bilinci” gibi konularda atölye çalışmaları yapılmaya devam edilecektir.

Evlatlarımızı kültürel mirasımız ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

18 Mayıs Çarşamba – 24 Mayıs Salı tarihleri arasında Tire Kent Müzemizi ziyaret ederek, sizlerde Atölye çalışmalarını ve Tire Kent Müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi