Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran girişimleri sonucu, tebligat eğitimi ile ilgili olarak muhtarlara verilecek seminerin İzmir’den Ödemiş’e alındığını bildirdi.
Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran Ödemiş’te 23 Mayıs’ta yapılacak olan ‘Tebligat Eğitimi’ ile ilgili olarak bilgiler verdi.
Başkan Savuran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İzmir PTT Başmüdürü başkanlığında Başmüdürlük eğitimcileri tarafından 6099 Sayılı Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesi ile uygulanmasında düşünülen tereddütlerin giderilmesi, uygulamada birliğin sağlanması, tebligat dağıtım hizmetlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi, adli ve idari iş ve işlemlerde gecikmelere sebebiyet verilmemesi maksadıyla 11 Mayıs Cuma günü saat 14:00’da İzmir Bayraklıda bulunan Adliye Sarayında muhtarlara yönelik ve mazeretsiz katılımlı bir seminer tertiplenmişti. Bu eğitim seminerine ilçemize bağlı 119 muhtarın katılımının sağlanmasının zaman ve ekonomik nedenlerden dolayı çok zor olacağından dolayı 17.04.2012 tarihinde Ödemiş Muhtarlar Derneği olarak Kaymakamlık Makamına yazıyla başvurup eğitim seminerinin ilçemizde yapılmasına dair bir istekte bulunmuştuk. Ayrıca talebimizde komşu ilçelerimizin muhtarlarının da eğitim seminerinin Ödemiş’te yapılması durumunda katılımlarının daha yüksek olacağını ve eğitimin amacına ulaşmış olacağını belirtmiştik. Başvurumuzun sonucunda tebligat eğitimiyle ilgili seminerin 23 Mayıs tarihinde saat 14:00’te ilçemiz Özel Birgivi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılmasına dair olumlu bir yazı geldi. Sonuç olarak ilçemize bağlı 119 muhtar ile Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerine bağlı muhtarlarla birlikte toplam 344 muhtar bu toplantıya iştirak etmeye çalışacaklar. Muhtarlarımızdan ricam tebligatlarla ilgili problem yaşanmaması ve ayrıca katılımın mecbur olmasından dolayı toplantı günü hazır bulunmaları olacaktır. Ödemiş Muhtarlar Derneği olarak toplantının ilçemize alınması amacıyla yaptığımız yazışma ve takiplerin olumlu sonuçlanması dernek çatısı altında bütünleşmenin önemini bir daha ortaya koymuştur. Böylelikle Ödemiş Muhtarlar Derneği’nin yaptığı olumlu çalışmalar ve muhtarların işlerini takipte gösterdiği duyarlılık neticesinde, ilçemiz ve çevre ilçelerdeki toplam 344 muhtar toplantı için il merkezine gitmelerinin getirmiş olacağı ekonomik yükten ve zaman kaybından kurtulmuş oldu” ifadelerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi