Ödemiş İlçe Müftülüğü tarafından müftülük toplantı salonunda dün 10:00’da  “Aile içi İletişim” konulu konferans düzenlendi. Konferansa İl Müftülüğü Vaizi Hamide Yaşar konuşmacı olarak katıldı. 
İl Müftülüğü Vaizi Hamide Yaşar burada yaptığı konuşmada, “Aile içi iletişimde mutluluğun yaşanması için kusur görmeyenlerden olmaya niyet edelim. İlk aşama kusur görüp örtmek, ikinci aşama kusur görmemek ve 3. aşama en kusurlu görüntüde, yaşantıda en güzeli görebilmeliyiz. Birbirimize öyle gözlerle bakalım ki birbirimizin güzelliklerini görelim. Mevlana 'Birbirinizdeki ve kendinizdeki karanlıklarla savaşmayın, kusurlarla ilgilenmeyin. Işıkları bulun. Güzellikleri bulun ve onu büyütün' diyor. Neden birbirimizin, kendimizin olumsuzluklarına odaklanıyoruz” dedi.

Hamide Yaşar, haklılığı değil mutluluğu seçmek gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Hangi konuda yüzde yüz haklıyız. Bugün çok haklı gibi gördüğünüz bir konuda bir süre sonra yanılmışım diyor muyuz? Diyoruz. Neden o zaman o duygularla davranıyoruz. Haklılık duygusunun bizi yönetmesine izin veriyoruz. Bizim Yunus Emre'miz 'Sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz' demiyor mu? Biz neden sevgi yerine, olumlu davranışlar yerine haklılığı, öfkeyi ve kırıcı eylemleri seçiyoruz. Bizim kültürümüzde, Anadolu kültüründe İslam dini öylesine güzel anlaşılmış ki, hep gönül yapmak, ahlak, iç güzellik üzerine çalışılmış. Haklılık duygusuyla davranmamaya, haklılığı değil mutluluğu seçmeye niyet edelim. Haklılık duygusunun bizi yönetmesine izin vermeyelim. Orada biraz şeytanda devreye giriyor. Sen haklısın o sana şunu yapmıştı diye bize vesvese veriyor. Hemen o yolları kapayalım. O ortamı terk edin. Öfkelendiren ortamı terk edin. Ve fevri davranışlarda ve sözel üretimlerde bulunmayın. Kadını şefkatiyle saran kucaklayan bir peygamberimiz var. Haklığı değil mutluluğu seçen bir peygamberimiz var. En kusurlu tablolarda en güzeli görmeye niyet ettik. Haklılığı seçmeyeceğiz, mutluluğu seçeceğiz. Öfkemizi kontrol edeceğiz. Arif erkekler arif kadınlar olmaya niyet edeceğiz.”

İletişimde yumuşak huylu olmanın ve tarafların birbirini mecbur kılmamasının çok önemli olduğunu söyleyen Hamide Yaşar, yumuşak huyluluğun kadına, erkeğe, herkese çok yakışan bir nitelik olduğunu belirterek, “Böyle insanlar olmaya niyet edelim” dedi.
Editör: Haber Merkezi