“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” sebebiyle Tire Müftülüğü tarafından organize edilen etkinliklerden biri olan hanımlara özel konferans önceki gün yapıldı. Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen konferansı müftülük vaizesi Serpil Alınmaz verdi.
Tire Müftülüğü, halkı bilgilendirme ve etkilikler düzenleme çalışmalarını Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle devam ediyor. 1-7 Ekim günleri arasında kutlanan bu haftada, İslam dininin mabetleri, ibadethaneleri olan camiler ve bu kutsal mekanda görev yapıp, halka hizmet vermekte olan din görevlileri hakkında bilgilendirmeler en ayrıntılı şekilde verilmeye çalışılıyor.
İnsanları ibadethaneler olan camilere daha çok gelmelerini sağlamak için büyük çaba sarf eden din görevlilerine önemli bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Tire Müftülüğü yetkilileri, bu iki kavramı en iyi şekilde analiz etmek ve bunu vatandaşlara da aktarabilmek için, organizasyon çerçevesinde ikinci etkinliğini önceki gün Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirdi. Bayanlara özel yapılan “Geçmişten Günümüze Camiler” konulu konferansta konuşmacı olarak, Tire Müftülüğü vaizelerinden Serpil Alınmaz yer aldı. Alınmaz’ı az sayıda bayan takip etti.
Editör: Haber Merkezi