Bayındır Müftülüğü’nün, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Zeytinova beldesinde düzenlediği programa yoğun katılım oldu.
Bayındır Müftülüğü’nce tertip edilen Kutlu Doğum programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bayındır İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ'ın açılış konuşmasıyla başladı.
Programa katılan Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik açısından yapılan bu tür programları gönülden desteklediğini ifade etti.
Ali Doğu’nun konuşmasının sonrasında Kaymakam Mehmet Makas ise yaptığı konuşmada, İzmir'in ve Bayındır'ın bayrak ve vatan sevgisine, milli ve manevi değerlerine ne kadar çok bağlı olduğunun şüphe götürmez bir gerçek olduğunu belirtti. Kaymakam Makas Peygamberimizin güzel ahlakının, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olduğunu vurguladı. Makas, "Ahiret inancına ve işlediği her işin Allah tarafından bilindiği, karşılığının da hesap gününde verileceği itikadına sahip olan bir kimse, nerede olursa olsun kötülük yapmaz, suç işleyemez. O ki, bütün alemler O'nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Bu yüzden O'nu iyi tanımalı ve kendimize rehber edinmeliyiz" dedi.
Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu da yaptığı konuşmasında, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasını Hz.Peygamber (s.a.v) efendimizin kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku olarak belirlemesinin çok isabetli olduğunu ifade etti. Emiroğlu konuşmasının devamında günümüz konjonktürüne de uygun olarak, her yönüyle milli birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız gerektiğini, ayrımcılığın sonunun bölünme ve parçalanma olacağını hatırlattı. Program Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.
Editör: Haber Merkezi