Ödemiş Müftülüğü halka yönelik eğitim çalışmalarını önceki gün düzenlenen konferans ile devam ettirdi. Eğitimci yazar Said Çamlıca’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta “İnsan Gelişimi ve Aile” konusu işlendi. Ödemiş Saray Düğün Salonu’nda yapılan konferansa halk büyük ilgi gösterirken, davetliler arasında; Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Bayındır Müftüsü Mustafa Akdağ, Beydağ Müftüsü M. Emin Yıldırım, daire amirleri, çevre ilçelerin müftüleri de vardı.
İlçe müftüsü Mustafa Bilgiç’in konuşmasıyla başlayan konferans, Kur-an Kerim’in okunmasıyla devam etti.
Sonrasında konuşmalarını yapmak için kürsüye çağırılan, eğitimci yazar Said Çamlıca; çocuk gelişiminde ailenin önemine, çocuğun kişiliğinin oluşumunda aile içi iletişime vurgu yaptı. Televizyonun çocuklar üzerindeki zararları, anne ve babanın ilgisizliğinin çocuk üzerindeki olumsuz etkileri konusuna da değinen Çamlıca şunları söyledi:
“Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir. Unutmayalım bir çocuk gerçekten kolay yetişmiyor. Bir çocuk beş yaşına kadar vücut diliyle anne, babasına seslenir. ‘Lütfen benimle ilgilen baba veya anne’ diye. Sonrasında çocuk 15 yaşına geldiğinde sıra anne babaya geçer, ‘Çocuğum eve bugün erken gel’ diye. Çocuklarımıza biraz daha fazla ilgi gösterelim. Hangimizin karnesinde zayıf olmadı. Hangimiz çocukluğumuzda, haylazlıklar yapmadık. En yakın örnek karşınızda ben varım. Çocukluğumda dedem bana ‘Tarzan’ derdi. Bunun sebebi de kapıdaki köpeğin adı da Tarzan’dı. Çünkü bende sokaktaki köpek gibi eve çok geç girerdim. Çocuklarımıza çok fazla yüklenmeyelim. Önce bizler gerçekten, gereken ilgiyi gösterdik mi diye düşünelim.”
Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansı konuklar ilgiyle dinledi. Bugüne kadar sekiz kitap yazan Çamlıca’nın eserlerinin isimleri şöyle: “Kur’an alfabesi mi ahlak mı?”, “Allah çocuk yakmaz”, “Anne katili nasıl yetişir”, “Stresli iman”, “Öğretmen tohumda orman görmeli”, “Okuyorum o halde varım”, “Çocuklar ayak izlerinizi takip eder”, “Çocuk eğitiminde 33 hafta.”
Editör: Haber Merkezi