Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç resmi kurum ve kuruluşları ziyaret kapsamında Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Müftü Mustafa Bilgiç’in kendisini ziyaretiyle ilgili olarak konuşan Bekir Keskin öncelikle Bilgiç’e, “Hoşgeldiniz, umarım ilçemizi beğenmişsinizdir. İlçemizin tarihi oldukça eskidir. Bizler tarihimizi ve kültürümüzü canlı tutmak ve geçmişlerimizin kültürlerini yeni nesillere aktarabilmek için ilçemize çok amaçlı ‘Kent Müzesi’ oluşturarak eskiye doğru birikimlerimizi bir yerde biriktirmek istiyoruz” dedi.
Oluşturulacak bu müze içerisinde Müftü Bilgiç’in bulunmasını istediği camilerle ilgili bilgi ve belgeleri de burada sergileyebileceklerini söyleyen Bekir Keskin, müftülüğe ve camilere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Keskin, “Bizler Ödemiş’teki camiler hakkında derin araştırmalar yaptırıyoruz. Hatta bazı camilerin işçiliklerinde Rum ustalar bile çalıştırılmış, bu bizim dikkatimizi çekti. Yeni nesiller tarihimize bizler kadar duyarlı değiller, bizlerin amacı bu nesillerimizi de kültür miraslarımıza duyarlı hale getirmek ve nesillerimizin geçmişe daha duyarlı olmalarını hedeflemekteyiz. Bizler batıda gördüğümüz teknolojiyi, en ileri olanları alıp kültürümüzle yoğurmalıyız. Bizler toplumun önüne geçmiş kişileriz, her zaman topluma hizmet amaçlı buralardayız, toplumun derdi bizlerin derdidir” dedi ve Müftü Bilgiç’e kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür etti.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise şöyle konuştu: “Ödemiş’i çok sevdim, bir medeniyet şehrine geldiğimi düşünüyorum. Burada beraberce güzel hizmetlerimizin olacağına inanıyorum. Sizler sözlerinizle bizlere cesaret verdiniz. Ödemiş Müftülüğü olarak gerçekleştireceğimiz projelerde Ödemiş Belediyesi’nin de katkıları olacağına inancım tam.”
Editör: Haber Merkezi