Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ve merkez din görevlilerinden oluşan bir grup dün Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ve din görevlilerinin Camiiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Ödemiş Kaymakamı Koçoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak, “Bu hafta dolayısı ile birçok etkinlik düzenlediniz. Ayrıca bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İleriki bir tarihte sizlerin aylık toplantılarınızdan birisine katılmak istiyorum. Camiler kutsal mekânlarımız. Camileri;  çok bakımlı, temiz, estetik ve insanın beş duyusuna hitap eden mekânlar haline getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Camiler basit bir imar yapısına sahip olan yerler olmamalı. Bir de toplumu ilgilendiren genel sorunların çözümü konularında da din görevlilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Özellikle Ödemiş’te uyuşturucu kullanımının diğer bölgelere göre fazla olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu illetlerden toplumu ve özellikle gençlerimizi kurtarmak için ortak mücadele etmek gerektiğine inanıyorum. Çevremizde gelişen kötü ve çirkin olayların düzeltilmesi konularında camilerdeki vaaz ve hutbelerde bu konulara daha sık değinilmesi gerektiğini düşünüyorum. Cami görevlileri çözümleyici olmalılar. Toplumsal problemlerin giderilmesi konularında her zaman katkıları olmalı. Yapılan vaaz ve okunan hutbeler toplayıcı ve kucaklayıcı olmalı” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise, Kaymakam Koçoğlu’na kabullerinden dolayı teşekkür etti. Ödemiş’e yeni geldiğini, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile yoğun bir hafta içerisinde olduklarını, etkinlik ve faaliyetlerinin devam ettiğini bildiren Bilgiç, aylık toplantıların birisinde Koçoğlu’nu misafir etmek istediklerini dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi