Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, yerel basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda biraraya geldi.
Ordu’nun Ünye ilçesinde müftü iken Ödemiş Müftüsü olarak atanan Mustafa Bilgiç basın mensupları ile tanışma amaçlı olarak bir kahvaltı düzenledi. Müftü Bilgiç kahvaltıda basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu.
Mustafa Bilgiç, Ödemiş’e ilk defa geldiğini ve daha öncelerden gelme fırsatının olmadığını, Ödemiş'in tarihi, kültürü, taşı toprağı ile muhteşem bir yer olduğunu ifade etti. Bilgiç sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bizlerin yaptığı hizmet insan odaklı bir hizmet olduğundan en şerefli ve en keyifli bir hizmettir. Herkesin müftüsü, vaizi ve din görevlisi olmak zorundayız. Camiye geleni-gelmeyeni, inananı-inanmayanı tüm vatandaşlarımızı kucaklamak için görevdeyiz. Spesifik anlamda; müftülüğümüzü, bütün çalışanlarımızla birlikte hep beraber; konuşan-konuşturan, okuyan-okutan, düşünen-düşündüren, sorgulayan, öğrenen, öğrenmeyi de öğrenen, şeffaflık ve açık sözlülük bizlerin ortak buluşma alanı olacaktır. Din hizmetinde kapalılık ve gizlilik olmaz. Kur’an-ın bir ismi de Mübin’dir yani apaçık olmaktır. Ona inananların da bu anlayıştan uzak olması düşünülemez. Bu anlayış ve düşüncelerle güzel ilçemiz Ödemiş’e hizmet etmek için buradayız. Siz değerli basın mensupları ile de her zaman karşılıklı bilgi alışverişi halinde olmak istiyoruz.”
Basın mensupları da Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç’in kendilerini davet etmesinden dolayı memnun kaldıklarını bildirerek teşekkür ettiler ve yeni görevinde başarılar dilediler.
Editör: Haber Merkezi