Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP 2020/1) Efe Özel Sporcular Spor Kulübü Derneği’nce Bayındır’da faaliyete başlayan Uzay Kahve Ve Engelleri Aştık Çiçekler Ve Sebzeler Bizim projeleri büyük ilgi görüyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan dernek başkanı Ozan Uvaçin,“Projelerimizin ana amacı, genç nüfusun ilgisini canlı tutarak onları kötü alışkanlıklardan korumak. Bayındır’da özel çocukların ve normal öğrenim gören çocukların bir araya gelerek Uzay’ı ve bilimi bir arada deneyimlediği;  aynı zamanda zeka oyunlarıyla ve kütüphanesiyle bir kafe haline getirilen projemizi faaliyete geçirdik. 300 m2 kapalı alanda oluşturulan proje merkezinde Platenaryum çadırı ile her yaş grubuna göre ayrı  uzay-gök cisimleri filmi izliyoruz. 3-D yazıcı ve 3-D kalemleri ile öğrencilerimizin hayal et üret mottosuyla ufuklarına ışık tutuyoruz.

“EĞLENCELİ DENEYLER İLE HEDEF BİLİME İLGİSİNİ”

Oluşturduğumuz deney atölyesinde gönüllü fen bilgisi öğretmenlerimizin gözetiminde eğlenceli deneyler ile öğrencilerimizin bilime olan ilgisini arttırmaya çalışıyoruz.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile uzayda yolculuk yapıyor, profesyonel teleskopumuz ile gök cisimlerini inceliyoruz. Bu bilimsel çalışmaları da olmazsa olmazımız sportif etkinlikleri ile taçlandırıyoruz. Masa Tenisi, Golf, Dart, Ok, Bocce, Badminton, Voleybol, Basketbol branşlarında eğlenceli oyunlarla Uzay Kahve turumuzu sonlandırıyoruz. 2022 Mart ayında sona erecek olan projemizi de gönüllü olarak her ay farklı bir köy okulumuzda öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

“ENGELLERİ AŞTIK ÇİÇEKLER VE SEBZELER BİZİM”

İkinci projemiz ise özel çocukların meyve, sebze ve çiçek fidanlarını, toprakla buluşturup; büyüyüp dalından toplamayı amaçladığı, bu toplumda bende varım, bende üretiyorum hissini yaşamayı ve farkındalığını oluşturmayı amaçladığı “Engelleri Aştık Çiçekler ve Sebzeler Bizim” projesi. 2 adet 200 m2 tünel sera ve 2000 m2 açık alanda sera havuzu ve yağmurlama sisteminin oluşturulmasıyla sebze ve meyve üretimi yapıyoruz. Meyve fidanlarının büyümesiyle proje devamında “Orman Okulları” çerçevesinde özellikle 3-7 yaş öğrenci grubunun temel eğitim alanı olarak oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Müdür Eskici, “BU İKİ PROJE BENİ BUGÜN ÇOK MUTLU ETTİ”

İl Müdürü Murat Eskici yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın önderliğinde birçok proje yapılıyor, yapılmaya çalışılıyor ancak bu iki proje beni bugün çok mutlu etti. Ciddi anlamda bir emek harcanmış ortaya pırıl pırıl, donanımlı ve anlamlı projeler çıkmış. Görüyoruz ki projelere oldukça ilgi de gösteriliyor. Bu ete kemiğe bürünmüş projeleri yerinde incelemek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Özel sporcularımız, özel gençlerimiz bizim için çok önemli bu proje ile onların da her zaman yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Editör: Haber Merkezi