CHP Ödemiş İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Mualla Akgün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 81 ile gönderdiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde okullarda kutlanması, statlarda kutlanmaması ile ilgili genelgeyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.
19 Mayıs 1919 tarihinin Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç günü ve bunun bir simgesi olduğunu belirten Mualla Akgün, “Atatürk vatanımızı gençlere bu bayramla emanet etmiştir. Türk ulusu için bayramın önemi büyüktür. Bağımsız ülke mücadelesini, Atatürk arkadaşları ile birlikte Samsun ‘da başlatmıştır” dedi.
Akgün, ‘Kurtuluş Savaşı yoktur, Yunanlılarla savaşmadık’ diyen zihniyetin, AKP milletvekillerinin elinde olduklarını ifade ederek,Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayısların özünde, cumhuriyetin değerleri özgürlük vardır. Coşku vardır. Bayrak vardır. Renk cümbüşü vardır. Dinamiklik vardır. Bando sesleri vardır. Milli bayramlarımızıgerici zihniyet ile değiştirmek 19 MayısAtatürk’ü Anma Gençlik ve SporBayramı’nı kaldırmak istiyorlar” şeklinde konuştu.
“ATATÜRK KAZANIMLARI SİLİNMEYE ÇALIŞIYOR”
Sadece 19 Mayısları değil, Van depreminin sebep gösterilerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin iptal edildiğini hatırlatan Akgün, “Sırada 23 Nisan Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı var.Atatürk’ün Türk milletine miras bıraktığı eserler yok edilmek isteniyor.
Türk Tarih ve Dil Kurumunun başına, düşünceleri bilinen Mümtaz Ertürköne getirildi.
Atatürk Orman Çiftliği 1 derece koruma alanından çıkartılarak, 3 derece korumaya alınmıştır ki daha fazla yapılaşma yapılabilsin. Çünkü Selçuklu dönemi mimarisi ile başbakanlık konutu yapılacaktır.
Bu Atatürk kazanımlarının genç beyinlerden yavaş yavaş, alıştıra alıştıra silinme çabasıdır.
İlköğretim çocuklarının Milli Eğitim tarafından umreye götürülmesi projesi, çocuklara camide namaz kıldırmak için promosyon verilmesi ödül karşılığında ibadet edilmesi aşılamaktadır. İbadetin Allah için yapılacağını bu çocuklara nasıl anlatabilirsiniz.
Bayramın stadyumlarda kutlanması ne sivil toplum örgütlerinin ne de gençlerin okullarımızın proje üretmesine engel değildir. Stadyum coşkusuna halkta katılmakta çocuklarını görebilmek için ailecek sokaklara çıkmaktadırlar.
Sınırlı sayıda okul stadyumda kutlama yaptığı için tiyatro gösterileri, kitap okuma etkinlikleri, sinema izlenmesi, sergi vb. gibi faaliyetlerle 19 Mayıs’ın canlandırılması gibi gösterimler mevcut sistem içinde yapılabilecek etkinliklerdir.
Kültürümüzü yaşatmak istiyorsak mevcut geleneğin yaşatılması gerekmektedir. Milli bayramlarımızın özünden sapmadan, cumhuriyetin değerlerini kurumlarını yozlaştırmadan ayakta tutmaktır” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi