Haber: Dilek Ayvalı

Mondi Tire Kutsan Fabrikasında, dün 18.30 sıralarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracı ve personeli müdahale etti. Halen devam eden ve uzun süre devam etmesi beklenen yangında ilk tahminlere göre 10 bin ton hurda kâğıt yandı. Fabrikanın açık hava hurda kâğıt depolarında çıkan yangının nedeni henüz belirlenemedi.

10 İtfaiye aracı ve 75 itfaiye personeli yangına müdahale etti.

Toplamda yaklaşık 20 bin ton sıkıştırılmış hurda kağıdın bulunduğu büyük depo alanında alevler tarafından sarılan ve adeta alev topu gibi yanan hurda kağıtları söndürmek için fabrikanın 15 kişiden oluşan ilk yardım ve yangın söndürme ekibinin yanı sıra İzmir’den gelen İzmir Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı’na ait 10 araç ve yaklaşık 50-60 civarında itfaiye personeli yoğun bir şekilde söndürme çalışmasında bulundu.

Depoda bulunan 20 bin hurda kağıttan 10 tonu kül oldu

Depoda bulunan 20 bin ton kağıdın, yaklaşık 10 bin tonunu tutuşturan alevler, sıkıştırılmış hurda kağıtları küle dönüştürdü. Yangına müdahale eden personelin daha çok alevlerin depodaki diğer kağıtlara ve depo dışındaki diğer bölmelere, arazideki ağaçlara sıçraması engellenmeye çalışıldı. Alev alan yerlerin kontrol altında tutulması için çaba sarf edildi. 










Editör: Haber Merkezi