HABER:BURCU TUNÇ

Farklı aroması ile yemeklere çok yakışan, salataları renklendiren, şerbeti ile yaz sıcaklarında içimizi ferahlatacak olan reyhan, Ödemiş'te pazar tezgâhlarında alıcısını bekliyor.

Fesleğene benzerliği ile bilinen ferah ve güzel kokusuyla dikkat çeken reyhan, içeriğinde bol miktarda antioksidan bulunduruyor. Osmanlı’da sarayın vazgeçilmez bitkilerinden birisi olan reyhan özellikle şerbetiyle saray sofralarını şenlendiriyordu. Reyhan bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kolesterolü düşürmesi, hazımsızlık gidermesi, ödem attırması, baş ağrısı ve öksürüğü gidermesi ile biliniyor.

Ödemiş pazarında her hafta tezgah açan Muzaffer ve Hatice Girgin çifti tezgahlarını kendi ürettikleri mor renkli reyhanlarla süslüyor.

Reyhan bitkisine yoğun ilgi olduğunu belirten pazarcı Hatice Girgin Yerelgüç gazetesine yaptığı açıklamada "Reyhan'ı tohum halinde ekiyoruz yaz dönemine doğru çıkıyor ve çoğalıyor. Tıpkı nane gibi kestikçe çoğalan bir bitki. Kokusu çok güzel, faydaları ise saymakla bitmez. Salatalara ekleyebilirsiniz, yemeklerinize ilave edebilirsiniz, ayrıca şerbetini yapıp mis gibi kokusuyla da ferahlanabilir. Özellikle bayanların ilgi odağı. Her hafta kendi ürettiğimiz reyhanları taze taze biçerek tezgahımızda yer veriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi