Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimizin ailelerine başsağlığı dilerken, terörü bir kez daha nefretle kınadıklarını söyledi.
Kırlı, “Yaşanan son saldırı, terörün geldiği noktayı görmemiz açısından son derece önemlidir. Terörün siyaseten ve fiziksel olarak kat ettiği yol ortaya çıkmıştır. Şu anlaşılmalıdır ki teröre karşı herkes net tavır almadan bu iş sona erdirilmeyecektir. Terör karşı kimsenin mazeret bildirmeye hakkı yoktur. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu konuda iktidarın hızla adım atmaya ihtiyacı var. Milletin desteğini almak ve terörle mücadele eden tüm kurumların moralini yüksek tutmak iktidarın görevidir. MHP olarak biz terörün yok olması için her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.
Saldırıdan dolayı çok derin ve büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Metin Kırlı, “AK Parti hükümeti açılım politika yol ve yöntemleri ile Türkiye de terörü artırmıştır. 30 yıldır devam eden kirli savaşta binlerce askerimiz, polisimiz ve vatandaşımız şehit oldu. Bu terörü ve şiddetin bir an önce sona erdirilmesi özellikle de tırmanan terör ile hedeflenen Kürt havzasına fıkrat vermemek gerekmektedir. Bunu körükleyecek tutum ve davranışlardan uzak durarak önlem alınmalıdır. Meclis’in acil ve ivedi olarak bu gündem maddesi ile toplanarak çözüm için yol ve yöntem belirlemesi gerekmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi