Haber: Tolga KIZGIN

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava, kış soğuklarına geçti. Yapılan son değerlendirmelere göre Küçük Menderes Havzası hafta sonunu bol yağışlı geçirecek.  İzmir Valiliği, vatandaşları yağışlardan dolayı oluşması muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu ve yıldırım konusunda uyardı. Hafta sonunun bol yağışlı geçmesi beklenirken, hafta içi yağmur bulutları yerini güneşe bırakacağı edinilen bilgiler arasında.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Bu gece ve yarın beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2); Bölgenin batısında (Edremit Körfezi, İzmir’in ve Manisa’nın batısı ile Aydın’ın kıyı kesimleri) çok kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı beklenmektedir.

Son 48 saat içerisinde Büyük Menderes Havzası’na 50-80 kg/m2, Küçük Menderes Havzası’na 30-50 kg/m2, Gediz Havzası’nda ise 20-40 kg/m2 olarak gerçekleşen yağışlara ilaveten beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlardan dolayı oluşması muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu ve yıldırım vb. ile;

Yağış öncesinde ve esnasında oluşabilecek kısa süreli fırtına nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda yaşanacak aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Başlama Zamanı      :       28.11.2015 00:00

Bitiş Zamanı             :       28.11.2015 22:00

Cumartesi ve Pazar günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği bugün (Cumartesi) kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ( periyot süresince havza bazında toplamda 100 kg. ve üzeri) ile yağış esnasında oluşabilecek kısa süreli fırtına nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara ( ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu ve yıldırım vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ayrıca güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgar sebebiyle meydana gelebilecek soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÖDEMİŞ İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

 

Editör: Haber Merkezi