HABER: YÜKSEL BALCI 

Lise öğrencisi Melike Duraklı, stajını yapmak üzere, Yerel Güç de tatil boyunca çalışmaya başladı. 15 yaşındaki genç kız, gazeteciliğe oldukça meraklı. Verilen bütün bilgileri en iyi şekilde kullanmasını bilen birisi. Kendisinde bir basın heyecanını görüyorum.

 Habere gönderildiği zaman, haberin en ince detaylarını alıp, haberle ilgili can alıcı fotoğraflar çekerek dönmesi, gerçekten gelecek için umut vadediyor.  Gençlere güvenmeliyiz, onlara fırsatlar tanımalıyız.  Bu bakımdan Melike’yi önemsiyorum.

29 Haziran 2015 tarihinde, “Ödemiş Devlet Hastanesi 13 hastane içerisinde 1. Geldi.” Başlıklı Yerel Güç de çıkan özel haber, bu söylediklerimizi ispatlıyor sanırım.   Özel Haber de, İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan, “ Hemşirelik Bakım Değerlendirme Sistemi” kapsamında, 13 hastane içerisinde Ödemiş Devlet Hastanesinin 96 puanla  1. Olduğu  belirtiliyordu. Haber en iyi şekilde yazılmış, en iyi şekilde fotoğraflanmıştı.     Bu haber, beklemediğimiz bir sonucu ortaya koydu.  Artı, eksi eleştiriler olmasına rağmen, bugüne kadar tam 15.396 kez tıklanarak, adeta Melike Duraklı adındaki genç kız,  haberiyle rekor sayıdaki bir tıklamayı imza atmıştı. Bu bizi gururlandırdı, kendisini kutluyoruz.

Ben, 60 yılı geçkin bir süredir, naçizane olarak önce, Hürriyet Haber Ajansı, daha sonra da Doğan Haber Ajansı ve yayına başladığı  günden beri de   Ege TV’nin  Ödemiş Temsilciliği yürütmekteyim.

Bugüne kadar, küçüklü büyüklü binlerce haberlere imza attım. En büyük haberim; 70’li yıllarda, Ödemiş Cezaevi’nde mahkûmları taşıyan bir araba yoktu. Bunu gündeme getirdim.   Mahkûmlar, 2 km uzaklıktaki, eski Cezaevi’nden adliye binasına, yaya olarak götürülüyorlardı.

Kader Mahkumları, Öğretmenevi önünden geçerek, bütün insanların şaşkın bakışları arasında,  erkekler önde, kadınlar arkada kelepçeli ve sevk zincirine vurulmuş olarak, aynen Pranga Mahkumları  gibi, mahkemeye götürülüyorlardı.  Bu bir ayıptı. ( Bunu ancak, 50 yaşın üzerinde olanlar hatırlayabilirler.)  

Bu büyük insanlık ayıbını, Hürriyet, ana gazetede 1. Sayfada  “ Burası Volga Kıyıları Değil Ödemiş, mahkûmlar Adliye’ye zincire vurarak götürülüyor. Başlığıyla manşetine taşıdı.”   Haber ,hemen ses getirdi .Ankara, İstanbul ,İzmir Barolarının konuyu gündeme taşımasıyla, Ödemiş’in ayıbı, Bolu Cezaevi’nden  acilen gönderilen bir cezaevi arabayla kapatılmış, mahkum ve tutuklular o günden itibaren  adliyeye arabayla taşınmaya başladı. 

Kıskandım Doğrusu

Bu haber, 60 yıllık basın hayatımın en büyük haberi olarak gazete arşivlerinde yerini almış ve mutluluğum doruğa çıkmıştı.  Haberin dolayısıyla, Ödemiş’ten ve yurdun muhtelif yerlerinden kutlama telefonları almıştım. Böyle bir haberim dahi, torunum yaşındaki Melike Duraklının aldığı gücü bulamamıştı. Melike’yi doğrusu kıskandım. ..Gelecek yıllardaki yeni başarılara imza atacağını inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi