Bir süredir konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve seçime ÖSEM'den avukat Safiye Özçelik, Eğitim Sen'den eğitimci-gazeteci Selim Şahan, Muhtarlar Derneği başkanı Nihat Savuran, Gıda Maddeleri Odası başkanı Hülya Çavuş, genç mimar arkadaşımız Egemen Atasoy, gibi 7 kişilik yürütme kurulu adayları ile gireceklerini belirten Taşlı, Ödemiş’te çevre konusunda duyarlığı olan bazı kişi ve kurumlarla işbirliği yaparak, kentin geleceği ile ilgili yapılan çalışmaları Kent Konseyi ile birleştirmek istediklerini söyledi.

Asıl mesleğinin veterinerlik ve tarım danışmanlığı olduğu belirten Taşlı, 5393 sayılı Belediye Kanunu ile yasal güvenceye kavuşan Kent Konseylerinin kuruluş amaçlarının “kent yaşamında hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek” olduğunu belirterek, “Oluşturduğumuz ekip ile Ödemiş’teki kurumların koordinasyon içinde çalışması ve kentte yaşayan insanların önerilerinin bu kurumlara aktarılması konusunda görev almak istiyoruz” dedi.

Taşlı, “Kent Konseyleri merkezi hükümetin, yerel yönetimin, ilçedeki kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapıları buluşturan bir yönetim mekanizmasıdır” şeklinde konuştu.

Ödemiş Kent Konseyi’nin, bir süredir çalışma yürütmediğini ifade eden Taşlı, “Ödemiş’teki kurum ve kuruluşları harekete geçireceğine inandığımız 7 arkadaşımızla birlikte yola çıkıyoruz. ÖSEM'den avukat Safiye Özçelik, Eğitim Sen'den eğitimci-gazeteci Selim Şahan, Muhtarlar Derneği başkanı Nihat Savuran, Gıda Maddeleri Odası başkanı Hülya Çavuş, genç mimar arkadaşımız Egemen Atasoy, Antikacı Recep Yılmaz ve Ödemiş Belediyesi'nden teknik danışman endüstri mühendisi Bihter Aka ile genel kurula katılacak temsilcilerden görev istiyoruz. Ekibimizi oluştururken, kurumların temsiliyetine dikkat ettik. Muhtarlar, odalar ve belediyenin bu ekipte bulunması gerektiğine inandık. Ödemiş’in kültürel yapısını en iyi şekilde temsil etmek ve güzel çalışmalar ortaya koymak istiyoruz. Yürütme kurulu altında çalışma yapacak çok sayıda alt birim oluşturacağız. Hedefimiz Ödemiş ile ilgili düşünceleri ve eylemleri olan herkesi bu çalışmalarda görmek istiyoruz. Genel kurul temsilcilerinden ben ve ekibim adına oy istiyorum”

Editör: Haber Merkezi