Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Taşlı mesajında şu ifadelere yer verdi, “T. C nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından hem ulusal egemenliğimizin sembolü TBMM'nin açılışını temsil eden Ulusal Egemenlik bayramı hem de toplumların geleceğini temsil eden yarınlarımız olan Çocuk Bayramı olarak tanımlandırılmıştır.

Çocuklarımıza ve geleceğimize verilen önemi coşkuyu dünya çocukları ile de yıllardır paylaşıyoruz.

EGEMENLİK HALKINDIR'IN TESCİLİ...

Ayrıca TBMM'nin açılması yani egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil verilmesi anısına. Yani kullukdan birey olmaya geçişin anısına. Bağımsız çağdaş güçlü bireylerden oluşan bir toplum amacıyla.

Ulusal egemenlik bayramının 101.yılında

Cumhuriyetin ilk kuruluş amacı temeli ve ülküsüyle yarınlara daha güçlü bir şekilde ulaşmak hedefimiz olmalıdır.

CUMHURİYET DEĞERLERİ YAŞATIR YÜCELTİR.

Ülkemizde son dönemlerde yaşadığımız sıkıntılı dönemlerde cumhuriyet değerlerinin öneminin daha da iyi anlaşılması gerekiyor.

Son dönemde kuruluş değerlerimize yeterince sahip çıkarmayıp saptığımız için bir çok sorunla karşılaştık.

Bu değerleri yeniden keşfetmeye gerek yok.

Onlara ülkemizin tüm kurumları ve halkımız sımsıkı sarılmalı yaşa(t)malı uygulamalı.

Kurtuluş mücadelesini Türk Destanına dönüştürdüğümüz dönemlerdeki gibi milli değerlerimize sahip çıkıp yaşatıp ülkemizi yüceltmeliyiz.

EZELDEN EBEDE T.C. BEKASI HEDEFİYLE...

Kuruluş ruhunun sonsuzluğa uzaması ülküsü ve  coşkusuyla tüm yurttaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi