Ödemiş Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Balcı, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenler için bir anma mesajı yayınladı.
Yayınladığı mesajında dünyanın hala sessizlik içinde olduğunu ifade eden Mehmet Balcı, "26 Şubat 1992 yılı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecenin sabahı güneş; Azerbaycan'ın Hocalı kasabasına her zamankinden farklı doğmuştur. O gece Ermeni kuvvetleri, dünyanın gözü önünde küçük bir Türk kasabası olan Hocalı'da genç, çocuk, yaşlı, kadın ayrımı yapmaksızın topluca katliama girişmişlerdir. Azerbaycan devletinin yapmış olduğu resmi açıklamaya göre 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere 613 kişi hayatını kaybetmiş, 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi de kaybolmuştur" dedi.
"Kendi yurtlarında bağımsız yaşamaktan başka bir istekleri olmayan, savunmasız yaklaşık 2500 masum canın yaşadığı Hocalı, acımasızca yakılıp, yıkılmış, dehşet verici olaylar yaşanmıştır. Bu insanlık suçu, çok değil bundan 20 yıl önce yaşanmıştır ve dünya Ermenilerin yapmış olduğu bu zulmü sadece seyretmekle yetinmiştir" diyen Balcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Yapanlar belli, göz yumanlar belli, kamera çekimleri, fotoğraflar ortada; buna rağmen dünya hala sessizlik içinde. Katliamın sorumluları yargı önüne çıkarılmadı. Katliamın siyasi sorumluları ise kendi vicdanları ile hesaplaşmak yerine Avrupa ve Amerika'da parlamentolarda Türklerin soykırım yaptığına yönelik kararlar çıkarmaya çalışıyorlar. Hocalı'da katledilenlerin çığlıkları hala yankılanıyor ve kendine insanım diyenlerin vicdanları hala sızlıyor. Ödemiş Ülkü Ocakları olarak, bir kez daha vurgulama ihtiyacı duyuyoruz; Türk, yok edilmeye, soykırıma uğramaya ve sessiz kalmaya mahkum bir milletin adı değildir. Türk, insanlığın, ahlakın, faziletin ve doğruluğun bütünleştiği bir milletin adıdır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım gibi bir insanlık suçu işlememiştir. Ancak; arkasını her döndüğünde emperyalist güçlerin güdümündeki soysuzların katliamına maruz kalmıştır. Hocalı da bunun en acı örneğidir. Unutulmamalıdır ki, zulüm asla payidar kalmayacaktır. Hocalı katliamını ne unutmamız ne de unutturmamız mümkündür. Bizler ülkücü gençlik olarak zulüm gören her Müslüman Türk için canımızı ve kanımızı vermeye hazırız. Bu vesileyle Ödemiş Ülkü Ocakları olarak Hocalı soykırımının 20. yıldönümünde Hocalı şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, Türk dünyasına başsağlığı diliyoruz."
Editör: Haber Merkezi