Toplantıya Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Özel Medifema Hastanesi Genel Koordinatörü Arda Murat Yamaç ile Başhekim Dr. Canbulat Onuş'un yanı sıra kurum müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda sunum yapan Genel Cerrahi ve Obezite-Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal, Nöroloji Uzmanı Dr. Armağan Varol, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şekip K. Çelik, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Çırgamış, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Onur Kizer, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erdem Başoğlu ve Dahiliye Uzmanı Dr. Erol Babaoğlu kendi bölümleriyle ilgili hastalıklar hakkında bilgi vererek tedavi ettikleri hastalıkları anlattı. Özel Medifema Hastanesi Genel Koordinatörü Arda Murat Yamaç, "Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Sayın Kaymakamımız Ercan beye teşekkür ederiz. Mahallelerde, köylerde yaşanan sorunlara birebir tanık olan, bu sorunları çözmek için büyük bir çaba sarf eden siz değerli muhtarlarımız ve kurum amirlerimiz ile bir arada olmaktan çok mutluyuz. Muhtarlık; demokrasinin seçilmiş unsuru olarak, vatandaş ile devletin resmi kurumları arasında kurulmuş bir köprüdür. Muhtarlar yerel kamu denetçileridir. Halkı temsil eden ilk makam olması nedeniyle Muhtarların, sosyal ve kültürel olarak almış oldukları bir rol ve sorumluluk vardır. Üstlendiğiniz bu meşakkatli görevde Medifema hastanesi olarak bizlerde sizlerin yanınızdayız" dedi.

'İLETİŞİMİMİZ SÜRECEK'

Medifema Hastanesi hakkında konuşan Yamaç, "Hastanemiz 2013 yılından beri bölgemizde hizmet vermektedir. 126 yatak kapasitesine sahip olan hastanemizde organ nakli dışında tüm tedavi ve ameliyatlar yapılabilmektedir. İzmir'in yanı sıra, Balıkesir, Manisa, Aydın, Uşak ve Muğla gibi komşu illerden gelen hastalara hizmet vermekteyiz. Sağlık turizmi kapsamında İngiltere, Almanya, İspanya, İrlanda gibi ülkelerden aylık ortalama 100 civarında yabancı uyruklu hasta, hastanemizden sağlık hizmeti almaktadır. Süreçte herhangi bir aksilik olmaz ise maksimum 2 yıl içerisinde ikinci hastanemizi Balçova da açmış olacağız. Kurum amirlerimiz ve toplumun aynası siz değerli muhtarlarımız ile bundan sonra da iletişimimizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlığın vatandaşlar için oluşturduğu 'açık kapı' adıyla şikayetlerini bildirebilecekleri bir birim kurulduğunu belirten Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise muhtarların görevlerini aktif bir şekilde yerine getirdiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi