Ödemiş Belediye Meclisi 2012 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı ocak ayı meclis toplantısında ağırlıklı olarak Ödemiş Belediyesi’nin hayata geçireceği toplu konut projesi konuşuldu.
Ödemiş Belediye Meclisi ocak ayı meclis toplantısı Ödemiş Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda denetim komisyonuna üye seçimi de yapıldı. Gizli oylamayla yapılan üye seçiminde CHP grubu Kadir Coşar ve Mehmet Kiremitçi adını önerirken, AK Parti grubu Salih Aksu’yu önerdi. Bağımsız meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına da meclise dilekçe sunarak aday olmak istediğini belirtti.
Adayların belirlenmesinden sonra yapılan gizli oylamada Kadir Coşar 19, Salih Aksu 19 ve Mehmet Kiremitçi 16 oy alarak denetim komisyonuna seçildi. Bağımsız aday olan Mustafa Ali Fırtına ise 15 oy aldı.
Denetim komisyonunun belirlenmesinin sonrasında meclis üyelerinin katıldıkları her toplantı için alacağı ücret belirlenmesine geçildi. Bu madde de meclis üyelerinin her toplantı için 61 lira 80 kuruş ücret alacağı kaydedildi. Oylamaya sunulan madde oybirliğiyle kabul edildi.
Memur kadro ihdas cetvellerinin görüşüldüğü madde de ise Belediye Başkanı Bekir Keskin söz aldı. Keskin şu anda belediyede 176 memurun çalıştığını söyleyerek, “Belediyemizin mevcut 200 memur kadrosu var ancak biz bunun tamamını doldurmadık. D-13 grubuna girdiğimiz için memur kadromuzda 30 kişilik artış daha oldu. Bu maddeyi yasa gereği oyluyoruz. Böylelikle 54 memurluk boş kadromuz oluştu. Bu kadro KPSS ile doluyor” dedi.
Keskin konuşmasından sonra yapılan oylama, oybirliğiyle kabul edildi.
TOPLU KONUTLARI BELEDİYE YAPACAK
Meclis toplantısında uzun süredir ilçe gündemini meşgul eden toplu konut konusu da görüşüldü. Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından sık sık dile getirilen ve ocak ayı meclis toplantısına gündem maddesi olarak getirilen konu imar, plan bütçe komisyonunda görüşüldükten sonra önümüzdeki meclis toplantısına getirilecek.
Bu konuyla ilgili olarak toplantıda açıklamalarda bulunan Bekir Keskin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaklaşık 2 senedir görüştüklerini belirterek, “Projeyi TOKİ ile birlikte oluşturmuş ve imzaya hazır hale getirmiştik. Bize ait olan kısmını imzalamıştık. TOKİ tarafında ise Erdoğan Bayraktar imzalayacaktı. Ancak Bayraktar görevinden istifa ederek milletvekili adayı oldu ve sonrasında bakanlık görevi verildi. Onun yerine gelen müdür vekili ise bunun sorumluluğunun altına giremeyeceğini söyledi. TOKİ’de Ödemiş’in projesi listede 2.sıradaki yerini koruyordu fakat Van depreminin yaşanması, İstanbul’da başlayan büyük kentsel yenileme projesi bizim konumuzun durağanlaşmasına yol açtı diye düşünüyorum. Konuyu daha fazla uzatmadan toplu konut projesini hayata geçirmek istiyoruz. Belediyemizin bütçesi bunu rahatlıkla kaldırabilecek durumda. Ödemiş’te inşaat mühendisleri, mimarlar odasının da içinde olduğu bir komisyon oluşturarak, imar, plan bütçe komisyonuyla beraber güzel bir proje oluşturabiliriz. Projeyi üç etapta tamamlamak istiyoruz. İlk etapta belediye arazileri ve TARİŞ’in olduğu yerde 220 konut yapmayı planlıyoruz. İkinci etaba geçince o bölgedekileri birinci etaptaki konutlara taşıyacağız” diye konuştu.
Keskin konuşmasından sonra toplu konutların eski başbakanlardan Ödemişli Şükrü Saracoğlu’nun hatırası için Saracoğlu Toplu Konutları olarak adlandırılmasını önerdi. Keskin’in bu önerisine AK Parti meclis üyesi Hasan Uruktan itiraz etti. Uruktan, Şükrü Saracoğlu’nun Ödemiş’e tek bir çivi bile çakmadığını iddia ederek, eski Ödemiş Belediye Başkanlarından Dr.Mustafa Bengisu olmasını önerdi.
Bekir Keskin ise Uruktan’a, “Yanılıyorsunuz, Şükrü Saracoğlu Ödemiş’e çok büyük hizmetlerde bulundu” diyerek, Ödemiş’e yapılan hizmetleri anlattı. Kalan maddelerinin de oylanmasının ardından meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi