HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Şirketin üçüncü kuşak yöneticisi, dedesi ile aynı adı taşıyan Mustafa Maltepe, babası Mehmet Maltepe’nin tecrübesi ve desteği ile Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde müşterilerine daha kapsamlı hizmet vermeye ve dede yadigârı şirketi büyütmeye devam ediyor.

Şirketin kuruluşu ile ilgili bilgi veren Mustafa Maltepe, “Dedem Mustafa Maltepe 1956 yılında gıda ürünleri, halı, kilim ve battaniye satışı ile başlamış. 1987’de köylere de ulaşmış. Daha sonra halı kilim grubu bırakılmış. Şirket 17 yıldır toptancılık yaparak faaliyetine devam ediyor. 7 yıldır da Torku, Pepsi, Nestle, Erikli, Kula Soda bayiliği yapıyoruz ve ticaretintamamını küçük menderes havzasında gerçekleştiriyoruz. Havza dışında Germencik veİncirliova’ya da ulaşıyoruz” dedi.

Gıda toptancılığı alanında faaliyet gösteren şirketin 2 bin 500 aktif müşterisinin bulunduğunu belirten Mustafa Maltepe, “Küçük Menderes Havzası’ndaki ve Germecik İncirliova hattındaki aktif müşteri sayısı 2 bin 500’ü aşıyor. Bunun yanı sıra İzmir’de,Kuşadası’nda ve İstanbul’da da müşterilerimiz var. Buralara blok satış yapıyoruz. Ürün hizmet anlamında sıkıntı yaşatmamaya çalışıyoruz müşterilerimize” dedi.

-“Krizde kendisini en iyi koruyan küçük esnaftır”
Türkiye’de her meslek grubu için rekabet koşullarının tam olarak gerçekleşebilmesi ve tekeli engellemek için esnaf ve sanatkârların hayatlarını sürdürmesinin şart olduğuna dikkat çeken Maltepe, “Bir ekonominin dinamikliğini koruyarak devam edebilirliğini sağlaması için de küçük esnaf dediğimiz kesim önemlidir. Krizlerin yaşandığı dönemlerde kendilerini en iyi koruyabilenler de yine küçük esnaflardır demek mümkün. Küçük olmanın avantajı ile en az zarar görenlerdir ve en az yok olanlar da onlardır. Ve bu kesim halkla iç içedir her zaman. En basit tabiri ile örneğin bakkal amcadır onlar, sevilir ve güvenilirler. Cebinizde para olmadığında ya da bozuğunuz çıkmadığında bakkal amca sonra verirsin der. Evinin anahtarını emanet ettiğin yerdir bakkal. Evin dışında ama aileden biri gibidir. Sosyal açıdan baktığımızda da ülkemizdeki güvene dayalı samimi bir ilişkidir aynı zamanda bu. Gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan önemlidir bakkal ve küçük esnafın neredeyse tamamı” dedi.

Maltepe Gıda Ltd. Şti. 50 kişilik kadrosu ile 10 bin metrekare arsada, 2 bin 500 metrekare kapalı alanda, 27 araçla müşterilerine zamanında ulaşarak en iyi hizmeti sunuyor.Maltepe Gıda; büfe, bakkal, market, cafe ve restoranların yer aldığını dağıtım ağında Torku, Pepsi,  Erikli ve Nestle su, Kula Soda, Dr. Oetker, Söke Un, Ova un gibi markaların ürünlerinin toptan satışını yapıyor.

Editör: Haber Merkezi