AK Parti İzmir İli Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Badem Tire İrtibat Büromuzu ziyaretinde referandum sonuçları sonrasında “Görev değişikliği olacak mı?” sorumuza “Geçtiğimiz gün il başkanları toplantısı yapıldı. İl Başkanımız Ömür Kabak dahil olmak üzere tüm il ve ilçe başkanlarımız görevlerinin başında, herhangi bir değişiklik olmayacak” dedi.
YEREL GÜÇ ARTIK DAHA GÜÇLÜ
Beraberinde Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, AK Parti Tire İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çeltikcoğlu’yla birlikte yeni açılışını yaptığımız büromuzu ziyaret eden Mahmut Badem Küçük Menderes Havzası’nın tamamına hitap ediyor olmasıyla Yerel Güç’ün oldukça önemli bir gazete olduğunu söyleyerek, “Tire’de de güzel bir ekip oluşmuş durumda. Yakından izliyorum. Büronuzun açılmasıyla birlikte artık daha da güçlendiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” söylemlerinde bulundu.
CHP SAMİMİ DEĞİL
Referandumun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yeni anayasayı hemen yapalım” söylemlerini Başbakan’ın dediği gibi samimi bulmadığını dile getiren Mahmut Badem referandumda ortalığı kasıp kavuracak biçimde insanları “Evetci” diyerek ayıran, Evet diyenleri “Aptal, Hain, İşbirlikçi” olarak sınıflandıran CHP’nin bugün kalkıp ta “Daha özgür bir anayasa yapalım” demesine anlam veremediğini belirtti.
 Bu görüşlerin kendi görüşleri olduğunun altını çizen Badem, “Biz referandum sürecinde daha özgürlükçü bir anayasa için değişiklik paketinin büyük bir önem taşıdığını anlattık. Pakette Anayasa Mahkemesi’nin HSYK’nın binlerce üyesi varken bir zümre tarafından seçilmemesi gerektiğini, mensuplarının oy kullanabilmesini anlattık. Tüm bunlara “Yargı siyasallaşıyor” diyerek karşı çıkanlar, bu özgürlüklerin ne anlama geldiğine bakmadan itiraz edenler nasıl oluyor da bugün hemen kalkıp da “Daha özgür bir anayasa” isteyebiliyorlar, ben bunu samimi bulmuyorum, bu bir çelişkidir” söylemlerinde bulundu.
TBMM’nin aralık ayının ortalarına kadar yeni yılın bütçesini hazırlayacağını, bütçe görüşmeleri bittikten sonra 2011 genel seçimleri öncesinde kalan sürenin yeni bir anayasa yapmak için yeterli olmayacağını söyleyen Badem açıklamalarını, “Önümüzde bütçe çalışmaları var. Aralık ayı içerisinde bitecek. Ardından Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde hazırlanması gereken, daha önce anayasanın bazı maddeleri engellediği için yapılamayan önemli yasal düzenlemeler var. Bunların Meclis gündemine getirilmesi gerekiyor. Bu süreç tamamlanmadan yeni bir anayasa için çalışma yapılabilmesi mümkün değil. Adım adım gidilmesi gerekli. Ancak sonuçta modern ve güçlü bir devlet için, daha özgürlükçü ve toplumun her kesimini kucaklayan bir anayasa mutlaka yapılacaktır” ifadeleriyle tamamladı.
Editör: Haber Merkezi