Haber/ Faruk AÇRK

Kanuni Sokakta binaların önünde bulunan Gediz Elektrik Dağıtıma ait trafo ile yanlarında bulunduğu binaların balkonu arasında sadece bir metre mesafe bulunuyor.

Trafonun bulunduğu yerden kaldırılması için muhtar, mahalle sakinleri defalarca başvuruda bulundu. Buna rağmen kaldırılmadı. Yeri değiştirilmeyen trafo hâlâ evler ve işyerleri için büyük bir tehlike arz etmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran trafonun adeta saatli bir bomba gibi olduğunu belirterek, “Bir kısa devre olması halinde etrafındaki ev ve işyerlerini yerle bir edecek güçtedir. Bu yönüyle mahalle sakinleri bu trafonun bir an önce kaldırılmasını istemektedirler. Sokağımızdaki bu TEDAŞ’ın malum trafoları yıllardır duruyor. Mahalle muhtarı olarak TEDAŞ’a defalarca yazılı olarak kaldırılması için başvuru yaptık. Gerçekten büyük bir tehlike arz ediyor. Her an bir elektrik çarpması olabilir. Bunun acilen yetkililerden giderilmesini arz ediyoruz.  Daha önce belediyemize, kaymakamımıza defalarca bu yazılarla başvurmuştuk. TEDAŞ’la da görüştük. Ama maalesef bu güne kadar çözemedik. İnşallah yetkiler duyar. Sokaktaki komşularımızın sıkıntılarını giderirler”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Editör: Haber Merkezi