Ödemiş’te krize neden olan altın madenine karşı direnen Ak Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ÇED toplantısının yapılacağı köyü karantinaya aldı, köyün tamamı ilaçlandı. Badem, daha önce de aynı yerde ÇED toplantısı öncesinde iş makineleri ile kazı yapmıştı.

Ödemiş’te kurulması planlanan altın-gümüş madeni nedeniyle yaşanan kriz sürüyor. Abdullah Şentürk’ün Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nden aldığı izinle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru kabul edilmişti. Ödemiş’in doğal güzellikleri ile bilinen Gölcük Yaylası’nın eteklerinde açılacak maden için yapılacak ÇED toplantısına karşı Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem’den yine direnç geldi.

Belediyeye ait sosyal tesisleri vermeyen, köy meydanında iş makineleri ile kazı yapan Badem bu kez dördüncü ÇED toplantısı için bakanlıktan izin alan şirketin halka kendisini anlatacağı Dolaylar Köyü’nü karantinaya aldı!

ÇED toplantısını yapılacağı gün ‘halktan gelen şikayet’ üzerine köyün tamamı ilaçlandı. İlaçlama nedeniyle köye giriş-çıkışlar geçici süreyle yasaklandı.

 

Editör: Haber Merkezi