2 Haziran 2022 tarihinde Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’na yapılan ziyarette, Ödemiş Sanayi Sitesi’nin durumu ve Milli Eğitim’de yeni yıldan bu yana genişletilen eski adı Çıraklık Eğitim olan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) uygulaması ele alındı.

Sanayi Sitesi’nin Sosyal Tesisleri içindeki Oda hizmet binasında gerçekleştirilen ziyarette, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ve yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.

Başkan Mehmet Taşlı, oda başkalığına seçilen Ali Bozkan ve ekibini kutladıklarını belirterek, yeni yönetime başarı dileklerini ifade etti. Ziyaret dolayısıyla ayrıca genel anlamda yaşanan ekonomik sıkıntılarla sanayi sektöründe görülen aksaklıklar ve Ödemiş Sanayi Sitesinin fiziki durumu ele alındı. Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Ali Bozkan, Sanayi Sitesi’ndeki fiziki koşulların, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile yapılan görüşmelerin ardından bir program dahilinde düzeleceğini söyledi.

YAPACAKLARIMIZI SIRALAMIŞTIK

Bozkan, “Göreve seçilmeden önce yapacaklarımızı sıralamıştık. Şimdi üyelerimiz bu görevi bize verdiğine göre bizim de vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Bu doğrultuda belediye başkanımızla bir dizi görüşmeler yaptık. Sanayi Sitemiz ile ilgili yapılacakları bir programa aldık. Dileriz program çerçevesinde sorunların çözülmesini sağlarız” dedi.

Sanayi Sitesi olarak iş yoğunluğu içinde bulunduklarını belirten Bozkan, “Arkadaşlarımız ilçemize iş yetiştirmekte zorlanıyorlar” dedi.

Türkiye’de gençlerin iş beğenmeme lüksü içinde olduklarını söyleyen bazı yönetim kurulu üyeleri de, Milli Eğitim’de genişletilen MESEM olarak bilinen çıraklık eğitim uygulamasının meyvelerini görmeye başladıklarını söylediler. Eski adı Ticaret Lisesi olan İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde MESEM öğrencilerinin derslerine girdiğini belirten Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Selim Şahan da haftanın 1 günü okulda derse gelip, diğer günlerde işyerlerine giden öğrencilerin yaşadıkları bazı sıkıntıları paylaştı.

GENÇLERİMİZİ EĞİTİM VE İŞ DÜNYASINDAN UZAKLAŞTIRMAMALIYIZ

Nüfusun hızla arttığını belirten Şahan, “Ülke olarak artan nüfusa göre iş ve eğitim planlamasını doğru bir şekilde yapabilmeliyiz. Gençler, ergenlik çağlarında doğru yolu bulamayabiliyor. Kimi okumak kimi de çalışmak istiyor. Kimine de hem okumak hem çalışmak zor geliyor. Bu çerçevede henüz öğrenci olan bu gençlerimizi eğitim ve iş dünyasından uzaklaştırmamalıyız. Ben gençlerimizin biraz da çocukluklarını yaşamalarını istiyorum. Onları en çok bıktıran uygulama bazı işyerlerimizin geç saatlere kadar çalıştırmalarıdır. Bu konuda biraz dikkatli olunur ve hak ettikleri ücretler verilirse bundan hem ülkemiz hem de işyerlerimiz kârlı çıkar dedi.” dedi.

Editör: Haber Merkezi