Haber: Dilek Acar Güleç

Kışla ve Gerçekli Mahalleleri ile Kaymakçı ve Uzundere Mahalleleri arasında açılmak istenen Feldspat Maden Ocağı ile ilgili vatandaşlar bir direniş ile maden ocaklarına protesto başlatmıştı.

CHP İzmir milletvekili Mahir Polat’ın katılımıyla Gereli- Gerçekli arasında maden ocağı yapılması istenen alana zeytin ağacı fidanı dikimi yapıldı.

Bölgeye gelen Milletvekili Polat Gereli kooperatifi başkanı Mustafa Gerçek ile birlikte tesisi gezdi ve bilgiler aldı. Daha sonra köylü ve esnaf vatandaşlar ile sohbet eden milletvekili Polat vatandaşların dertlerini ve isteklerini dinledi.

Milletvekili Mahir Polat yaptığı açıklamada ‘Bu köyde bir maden tesisi açılmak isteniyor. Köy halkı bunu istemiyor. Bu nedenle tarlalarımızın yanına ağaçlar dikerek yaşam alanlarımızı savunmaya çalışacağız. Maalesef Türkiye’de her şey ranta dayanmış durumda. Bu güzel coğrafyada kurulacak bir maden ocağının insanların yaşamını çekilmez hale getireceğini ve ürünlere zarar vereceğini düşünüyoruz. Köylü direnişte ve bu tesisi istemiyorlar. Bize ilçe örgütümüzle birlikte köylümüze destek olmak için buradayız’ dedi. CHP Ödemiş ilçe başkanı Hamdi Halis ise ‘Bu aynı zamanda CHP’nin parti okulu projesidir. Bugün burada eğitim alan arkadaşlarımız ile bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Burada isteyen vatandaşımızın arazisinin kenarına zeytin fidesi dikmek ve bakımını yaparak böyle bir katkı koymak istedik. Ama aslında amacımız burada maden aramak isteyen şirketlerin bu bölgeye zarar vereceği ve çevreye sıkıntı vereceği gören köylü ile bir araya gelerek bu projeyi gerçekleştirmekti” dedi.

Editör: Haber Merkezi