Kadim şehir Tire’nin meşhur tarihi konaklarından biri olan ve envanterde “İbrahim Ağa Konağı” olarak geçen tarihi yapı, yapılan büyük yatırımla otel, kafeterya ve restoran olarak hizmete açıldı. İşletmeci Şeyma Karabacak, geçtiğimiz gün basın mensuplarıyla bir araya geldi ve Leman Hanım Konağı ile ilgili bilgi verdi.

 Tarihi dokusu özenle korunan konak, Tire’yi ziyaret eden turistlerin gözdesi olmaya aday. Mutfağı, restoranı ve adeta tüm detaylarından tarih fışkıran odalarıyla oldukça iddialı olan Leman Hanım Konağı, özel davet ve organizasyonlarda da hizmet verecek.

Konakla ilgili gazetecilere bilgi veren İşletmeci Şeyma Karabacak, “Bazı yapılar vardır, geçmişten gelip günümüze iham verir.  İşte Leman Hanım Konağı böyle bir yapı. Adeta geçmiş ile günümüz arasında bir köprü.  Şehr-i Muazzam, Taht-ı Kadim Yeşil Tire'nin ilk yerleşimlerinden olan, Dere Mahallesi’ndeki Leman Hanım Konağı, 115 yıllık tarihe sahip 7 odalı, cumbalı ve bahçeli bir konak. 115 yıl önce Aydın'dan Tire'ye atanmış dönemin kaymakamı tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Kısa bir süre görev yaptıktan sonra. Tire'den ayrılan kaymakam, konağı Tire'nin ileri gelenlerinden İbrahim Urgancıoğlu'na satmıştır. Bu yüzden konağın ismi Kültür Bakanlığı'nın envanterinde İbrahim Ağa Konağı olarak geçmektedir. Şimdi ise Leman Hanım Konağı ismiyle 7 odası, kafe & restoran bölümü, şarap evi, yemyeşil bahçesi, muhafaza edilen tarihi yapısı, Muhteşem ambiansı ile siz değerli konuklarımıza hizmet vermektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi