Ödemiş ve Tire’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı coşkuyla kutlandı.
Tire Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlere 10:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
Törene Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğan, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri ile Tireli vatandaşlar katıldı.
Resmi törenler Tire’nin düşman işgalinden kurtuluş saati olan 11:05’te başladı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kaymakam Hüseyin Ergi ile İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol’un halkın bayramını kutlamasının ardından, ilköğretim okulu öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.
İzmir Kore ve Kıbrıs Gazileri Derneği toplam 16 üyesiyle törenlere katılırken, gazilerden Hayrettin Suakar ve Hasan Maltepe’nin ezbere okudukları duygu yüklü şiirler protokole ve Tirelilere duygulu anlar yaşattı.
Törene, Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı Tören Birliği her yıl olduğu gibi katılırken, tören geçişinde vatandaşlar askerleri dakikalarca ayakta alkışladı.
Eğridere Gökçen Efe Derneği zeybeklerinin sunduğu halk oyunları gösterisinin ardından tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi