Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin iki yıldır sürdürdüğü “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”nin 2012 yılı üretim sezonu başladı. Yaklaşık bir aydır çeşitli duyurular yaparak ipekböceği üretmek isteyen vatandaşlara ulaşmaya çalışan Ödemiş Kent Konseyi, bu yıl geçen iki yıla göre gelişme kaydederek 220 kutu ipekböceği larvası talebi aldı. Bunlardan büyük çoğunluğu 24 Nisan 2012 Salı günü Ödemiş Kent Konseyi binasında üreticilere dağıtıldı, Ödemiş merkeze göre daha serin olan köylere ise önümüzdeki hafta dağıtılacağı belirtildi.
Dağıtım için Bursa Koza Birlik Genel Müdürü İsmail Aydın ile Denetim Kurulu Üyesi Durmuş Yılmaz, Ödemiş’e geldi.
Bursa Koza Birlik Genel Müdürü İsmail Aydın, “Bu bölgede 2007 yılından bu yana her yıl ücretsiz ipekböceği larvası dağıtımı yapıyoruz. Geçen sene 4 ton verim aldık bu sene 6 ton civarında bekliyoruz. Yetiştiricilerimiz 1 ay süre süre ile baktıkları ipekböceklerini ay sonunda bizler kilosu 24 liradan alıyoruz. Bir kutu larvadan 30 ile 40 kilo arası yaş koza elde etmek mümkün olabiliyor. Geçmiş yıllara göre Ödemiş’teki üretim 2012 yılında daha çok çevreye yayıldı bunun Ödemiş ve çevresinde ipekböcekçiliğinin yeniden canlandırılması adına olumlu bir gelişme” dedi.
2012 yılı üretim sezonunda ipekböceği üretilecek yerler; Ödemiş merkez 15, Beydağ 32, Kiraz 7,Birgi 15, Ovakent 5, Konaklı 1, Bademli 1, Çaylı 1 Ertuğrul köyü 1, Üçkonak köyü 2, Bıçakçı köyü 1, Küçükavulcuk köyü 1, Pirinççi köyü 1, Gereli köyü 1, Yolüstü köyü 1,Yeniceköy 1, Hamamköy 3, Bayındır 2, Tire 2 ve Selçuk 1 üretici olarak dağıtımı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi