HABER: DİLEK AYVALI

Küçük Menderes Ovasının içinden akan Küçük Menderes Nehri alarm veriyor. İddiaya göre komşu ilçe Ödemiş’in arıtma tesisi çalışmıyor ve kanalizasyon suyu Küçük Menderes Nehrine karışıyor.

Küçük Menderes Nehrinin kenarında tarım arazileri bulunan ve nehir suyu ile tarımsal sulama yapan üreticiler suyun önceki yıllara göre çok daha kirli olduğunu söyleyerek adeta isyan ediyor.

Yetkililere seslenerek konuşan Derebaşı Mahallesinden üretici Osman Yazar, “Biz buradaki su ile tarım arazilerimizi suluyoruz. Çünkü artezyen suyu çıkarmamız yasak ve tarlamızda su yok. Bu sudan sulanan ürünleri, patetes, karpuz, salatalık, domates aklınıza ne gelirse hepimiz tüketiyoruz. Biz bir yola girdik. Bu suyun temizlenmesi için elimden geleni yapacağım. Hiç bir yetkili bizi dinleyerek buraya gelip bizimle ilgilenmedi. İnsanlar bu rezil durumu bilmeli. İnsanlar bu suyla ürünleri suluyor. Herkes birlik olarak buna çözüm bulunmalı. Senelerdir bu su kirli. Bu sene aşırı kötü. Ödemiş’ten gelen atık su nedeniyle böyle kapkara akıyor. Çaresiz olduğumuz için bu suyla tarımsal sulama yapıyoruz. Arazilerimizde su yok. Sondaj yapmamız yasak. Bizim bu çaresizliğimize çözüm bulsunlar. Yazıktır günahtır. Ağlayacak haldeyim yalvarıyorum yetkililere. Doyranlı, Derebaşı, Pınarlı 3 köy mağdur burada. Ben bu sene bu kirli su nedeniyle 700 dönüm arazimi ekmedim” şeklinde konuştu.

KURBAĞA BİLE YAŞAMIYOR

Derebaşı Mahallesinden üretici Mehmet Çakırer, “bu su kanser üretiyor. Ödemiş Belediyesi Arıtma yapmış ama çalışmıyor. Burası aynı zamanda yol olarak da kullanılıyor. Buna bir an önce çözüm istiyoruz. Çaresizlikten şu an bu işi bu şekilde yapıyoruz. Bu ova dünyanın en verimli ovası. Ödemiş’in pis suyu ile su kirletiliyor. Bu suda kurbağa bile yaşamıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi