HABER:BUS BAĞCI

Disk ve Genel-İş Sendikasının Ödemiş’te yaptığı eylemde 15 Mart Salı günü saat 13.00’ te Cumhuriyet Meydanında vergi artışını, elektrik, akaryakıt ve doğalgaz zamlarının geri alınmasını ÖTV ile KDV’lerin sıfırlanması ile ilgili miting düzenleyeceğini duyurdu.

İzmir’de yapılacak olan miting için Disk ve Genel-İş 2 Nolu Şube temsilcileri ellerinde ki broşürleri dağıtarak Ulus Meydan’ından Mezarbaşı mevkiine yürüyüş yaptılar.

KRİZİN VE SAVAŞIN FATURASI İŞÇİ VE EMEKÇİLERE KESİLİYOR!

ÇÖZÜM BİRLEŞEREK MÜCADELEDE!

Yapılan açıklamada miting için çağrıda bulunuldu.  “Ekonomiyi uçuracağız diyenler. Sömürüyü yolsuzluğu yağmayı talanı uçurdular. Kendi yandaşlarının kazançlarına kazanç servetlerine servet kattılar. Halkın payına düşen ise Temel tüketim ihtiyacı olan akaryakıta, elektriğe, doğalgaza ve tüm gıda ürünlerine her gün dur durak bilmeden zam, üstüne zam. Zamlar karşınsın da aldığımız ücretler kar gibi eridi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş da atılan her füze, petrol ve doğal gaz fiyatlarını vuruyor. Halklar her gün yoksullaşıyor yaşam daha fazla zorlaşıyor. Bugünkü haliyle bile savaşın Türkiye ekonomisine yansıması 30-40 milyar dolarlık olacağı belirtiliyor. Hiç şüphesiz ki karşı çıkarmazsak, kazananı silah baronları ve enerji tekelleri olacak. Kaybedeni işçiler emekçiler, Faturası da halklara kesilecek. Biliyoruz ki savaşın ülkesi, vatanı ve sınırları yoktur. İşçilerin emekçilerin tarafı bellidir. SAVAŞA HAYIR BARIŞ HEMEN ŞİMDİ. Akaryakıta, elektriğe, doğalgaza su ve diğer temel tüketim ihtiyaçlarına yapılan zamlara ve savaşa Karşı. Üyesi olduğumuz Disk Genel-İş Sendikası İzmir Şubelerinin 15 Mart 2022 de saat 13:00 'de Cumhuriyet meydanında yapacağı miting ve kitlesel basın açıklamasına halkımıza çağrı yapıyoruz. Yaşasın iş, ekmek, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi!”

Editör: Haber Merkezi