Ödemiş Belediyesi’nin ilçede geçtiğimiz yıldan bu yana yapmış olduğu çalışmalar içerisinde yer alan ve halk tarafından büyük ilgi gören yeraltı çöp konteynırları ilgi çekmeye devam ediyor.
           Geçtiğimiz haftalarda da Ödemiş Milli Fuarı’nda Ödemiş Belediyesi standında sergilenen yeraltı çöp konteynırı sistemi, açılışa gelen milletvekilleri Güldal Mumcu, Kemal Anadol ve Oktay Vural’ın da ilgisini çekmişti. İlk olarak Ödemiş’te uygulanan bu sistem çevre belediyelerin de ilgisini çekti. Belediyeler kendi ilçelerinde de bu sistemi uygulamak için Ödemiş’e gelip yeraltı çöp konteynırlarını inceliyorlar.
            Dün Ödemiş’e gelerek yeraltı çöp konteynırlarını inceleyen Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Alabaş, Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehtap Çil ile Ödemiş’teki yeraltı çöp konteynırlarını inceledi.
            Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Alabaş; “Ödemiş yeraltı çöp konteynırlarını İzmir’de uygulayan ilk ilçe. Vatandaş çok memnun, basından Ödemiş’in bu memnuniyetini gördük. Daha sağlıklı bir çevre, yaşam için bu uygulama her yerde olmalı. Bizde kendi ilçemizde bu uygulamayı başlatacağız. Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehtap Çil’e bize yardımcı olduğu için teşekkür ederim” dedi.
            Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehtap Çil ise; “Ödemiş’te temizlik işleri olarak standart işlerimizin yanında atık kâğıt toplama, file, kese kâğıdı kampanyaları gibi yeraltı çöp konteynırları gibi doğaya koruyucu çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Ödemiş olarak bunun gibi çoğu çalışmalarda ilk defa yapan ilçeyiz. Komşu il ve ilçelerden bizim bu çalışmalarımıza örnek alarak kendi alanlarında yapmak isteyen arkadaşlarımızı da her konuda yardımcı olmaya hazırız” ifadelerinde bulundu.      
Editör: Haber Merkezi