HABER/ DİLEK ACAR - FARUK ÇARK

Kökmen cinayetinde 12. duruşma öncesi Adliye karşısında ailesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, siyasi parti temsilcileri, eğitim camiasının temsilcileri aileyi yalnız bırakmadı.

130 haftadır yüzlerinin gülmediklerini bitmek bilmeyen dava duruşmalarının acılarını tazelediklerini belirten Ümmü Kökmen, “Bugün burada, 15 Aralık 2017 yılında makamında şehit edilen eşim Ayhan Kökmen’in davası için toplanmış bulunuyoruz. 130 hafta önce aramızdan kopartılan bir öğretmenin eşi olarak, bir kadın olarak, bir anne olarak, bir öğretmen olarak sizlere seslenmek istiyorum. Ayhan Kökmen hayatını eğitime adamış idealist bir öğretmendi.

Benim işim gençlerle diyerek öğrencilerinin iyi bir şekilde yetişmesi için gecesini gündüzüne katan fedakâr bir öğretmendi. Her kesimden, her görüşten insanlar tarafından çok sevilen güler yüzlü, anlayışlı bir insandı. Eşine karşı her zaman nazik davranan sadık bir eşti.

Çocuklarının iyi yetişmesi için pervane olan sağlam bir baba idi. Bizim 130 haftadır yüzümüz gülmüyor, bitmek bilmeyen dava duruşmaları acımızı tazeliyor. Yine bir babalar günü geldi geçti. Benim çocuklarımın yüzü gülmüyor, çocuklarımın hüznü yüreğimi dağlıyor. Babalar gününde, anneler gününde, doğum günlerinde, çocuklarımın mezuniyetlerinde, düğünlerde, derneklerde her yerde onu arıyoruz.

Oğlumuzun tıp fakültesini kazanmasını çok istiyordun ama oğlun sana bu müjdeyi veremedi. Her şeye rağmen yaşadığımız bu acıları yüreğinde hisseden siz değerli dostlarımızla birlikte bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Değerli dostlarım iyi ki varsınız.

Bu acılarımıza, üzüntülerimize rağmen karalar bağlamıyorum, güçlü bir kadın, güçlü bir anne, güçlü bir öğretmen olarak dimdik ayakta duruyorum. Her zaman söylediğim gibi şehitler ölmez, eğitim durmaz anlayışı ile Atamızın öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözünün rehberliğinde ahlaklı ve vicdanlı nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

Ancak bunu yapabilmemiz için kopya çeken bir öğrenciyi yakaladı diye katledilen Ceren Damarlar olmamalı, görevi başında öğrencisi tarafından bıçaklanarak katledilen Necmettin Kuyucular olmamalı, makam odasında katledilen Ayhan Kökmenler olmamalı. Bize izin verin, görevimizi yapalım. Öğretmenlerimize biraz güvenelim, onlara biraz saygı duyalım. Eğitimde, sağlıkta şiddetin her türlüsüne bu gün burada olduğu gibi hep birlikte hayır diyelim. Tek yürek olalım.”

“EŞİME ŞEHİTLİK UNVANI VERİLMELİ”

Makamında şehit edilen eşime bir an önce şehitlik unvanının verilmesini ve adaletin bir an evvel tecelli etmesini talep ettiğini belirten Ümmü Kökmen,  “Geciken adalet adalet değildir ilkesinden hareketle Ayhan Kökmen Davasının sonuçlandırılması konusunda yüce Türk adaletine güveniyorum. Tüm suçluların cezalandırılması, bu acıların bir daha yaşanmaması için cezalar caydırıcı nitelikte olmalıdır. Bugün burada yanımızda olan, bizlere her daim destek veren siz Ayhan Kökmen dostlarına teşekkür etmek istiyorum, Allah’ım sizlere böyle acılar, böyle üzüntüler yaşatmasın. Başta eşim olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

OLAY

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 3 yıldır görev yapan okul müdürü Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017'de, odasında, öğrencilerinden İ.P.'nin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan iki çocuk babası Kökmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Okul müdürü Ayhan Kökmen'in göğsüne doğru ateşlenen fişekten birinin domuz kurşunu olduğu ortaya çıktı.

Jandarma, olayın ardından, hakkında disiplin soruşturması bulunan 11'inci sınıf öğrencileri İ.P. ile bir süre önce okuldan uzaklaştırılıp başka okula kaydı yaptırılan U.Y.'yi ve olayda kullanılan tüfeğin sahibi olan B.Y.'yi gözaltına aldı.

Editör: Haber Merkezi