HABER:ALİ BERK KOCABAŞLAR

İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa süt alımları ve fiyatları hakkında Damızlık Birliği içerisinde bulunan tesislerde gazetecilerle bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Kocaağa, “2 aydır Ulusal Süt Konseyinin fiyatının üzerinde kar elde etmeksizin üreticilerimize katkı sağlamakta ve Ulusal Süt Konseyinin üzerindeki fiyatlardan vermekteyiz”

İzmir il damızlık birliği başkanı Kocaağa yaptığı açıklamada, “Pandemi dolasıyla dolar kurunun sürekli artış göstermesi, ekonomik krizlerin etkileri ile birlikte hammadde girdilerimiz sürekli artış göstermekte, Devletimiz ve İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak üreticilerimize destek vermeye çalışsakta hammaddenin %60’ı yurtdışından ülkemize geldiği için yem fiyatları konusunda çok fazla müdahalede bulunamıyoruz. Bizler birlik olarak yaklaşık 2 aydır Ulusal Süt Konseyinin fiyatının üzerinde kar elde etmeksizin üreticilerimize katkı sağlamakta ve Ulusal Süt Konseyinin üzerindeki fiyatlardan vermekteyiz. Konseyin yaptığı açıklamada Nisan ayına kadar süt alımının 2.80 TL olarak belirlemişti. Bizde İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak kârımızdan fedakârlık ederek üreticimize kolaylık sağlamak istedik. Üreticilerimizden süt alımlarımızı 500 kg’a kadar 2.82 Türk Lirasına, 1000 kg’a kadar 2.83 Türk Lirası, 1500 kg’a kadar 2.84 Türk Lirası ve 1500 kg ve üstüne 2.85 Türk Lirası olarak alım yapıyoruz. Ayrıca Simental süt alışlarımız 3 Türk Lirası’dır. Simental sütün diğerlerine göre yüksek fiyatlı olmasının ve tercih etmemizin sebebi, diğer sütlerden daha yağlı ve daha kaliteli olmasıdır. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak tüm İzmir ve çevresinden alımlarımız devam etmektedir.

Kocaağa, “Üreticilerimiz bizlere süt vermek isterse şubelerimizle iletişime geçebilirler”

Kocaağa açıklamasının devamında ise, eğer Üreticilerimiz bizlere süt vermek isterse şubelerimizle iletişime geçebilirler, sütlerini alabiliriz. Yakın zamanda Bergama hattından da süt toplamaya başlayacağız. Pandemi sebebiyle toplantılarımızı yapamadık, görüşmeleri sağlayamadık. Fakat en yakında Bakırçay hattı da olmak üzere birçok bölgede hizmete geçeceğiz. Kocaağa çiftçileri sulama ve kuraklık konusunda da uyarılarda bulunurken, Türkiye’miz maalesef kuraklığa doğru gidiyor. Çiftçilerimizin sulama konusunda dikkatli olmaları gerekiyor, küresel ısınmanın da etkisiyle dağlarımız daha yeni kar görmeye başladı ve sularımız çekilmekte. 2021 yılının kurak geçeceği görülmekte, gelecek günlerde sularımızın ne olacağı meçhul. Hayvancılarımız öncelikle hayvanlarına kaba yemler dikmeliler, sonrasında ziraat ile ilgilenmeliler. Çok şükür son 1 haftadır toprağımıza bereketli yağmur suları karışıyor, şimdiden ülkemiz ve çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.

Editör: Haber Merkezi