HABER:GÜLÇİN ÖNEM

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alımına başlanan Patateslerin sevkiyatıyla ilgili olarak basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Kocaağa, “80 kuruştan alım yapıyoruz”

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) devlet tarafından destekli patateslerin alımına başladık. Şu an Ödemiş ovası ve yaylaları, özellikle kış patatesinin oldu yerler Bozdağ, Elmabağ, Subatan, Gölcük, Çamyayla gibi yaylalarımızda yetişen patateslerimizin hepsini sevk ediyoruz. Patates ile ilgili üreticimiz 3-5 aydır mağdur olmuştu. Bu mağduriyeti bölge milletvekillerimizle bakanlığımıza, bakanlığımız aracılığıyla, Sayın Cumhurbaşkanımıza aktarıldı. Diğer illerle iş birliği yapılarak bu vesileyle Ramazan ayında en azından gıda israfı olmaksızın, üreticinin eline geçecek şekilde 80 kuruştan bölgemizdeki depolardaki patatesleri alıp valilikler adına sosyal yardımlaşma ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere sevk ediliyor.

İKİ GÜNDE 4-5 TON PATATES SEVKİYATI YAPILDI

Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En azından patatesler israf olmaktan kurtulacak, üretici bir nebze olsun mağduriyetinden kurtulmuş oluyor. Salı günü ilk sevkiyatımız başlamıştı, itinalı bir şekilde sevkiyatlar devam ediyor. Patates sevkiyatında bugüne kadar 4-5 tona ulaşılmıştır. Sevkiyatımız önümüzdeki hafta daha da hızlı bir şeklide devam edecek. 30 Mayıs’a kadar, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda üreticimizin deposunda, 1 kilo patates kalmayıncaya kadar alınacaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi