HABER:DİLEK AYVALI

Kiraz’da daha temiz bir çevre için çeşitli farkındalıklar düzenlediklerini dile getiren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu “Kiraz Belediyesi olarak, çevre sorunlarına ve geri dönüşüme dikkat çekmek, daha temiz daha sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçemizdeki tüm okullarımıza katı atık bilgilendirme panosu dağıttık. Doğal kaynakların verimli kullanılmasını, israfın önlenmesini ve daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla çocuklarımıza, çevre bilincinin aşılanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Ayrıca geçen sene vatandaşlarımıza da kapalı Pazar yerinde bez çanta dağıtarak, naylon ve plastik kullanımının önüne geçmeye çalıştık. Dünyamızı ve çevremizi temiz tutarak gelecek nesillere miras bırakmalıyız” dedi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Hüseyin Efeoğlu, “Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Hanım’a çok teşekkür ediyoruz bu atık bilgilendirme panosunu bize gönderdiği için” dedi.

Kiraz Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşe Kazancı Çetinkaya, “Atık bilgilendirme panosu sayesinde çocukların hangi atıkları nerde değerlendirecekleri konusunda bilgilendirme sağlandı. Bu yüzden teşekkür ederiz. Güzel bir pano oldu. Güzel bir eğitim oldu” dedi.

Kiraz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Köylüoğlu, “Belediye Başkanımız Saliha Öçzınar Kutlu’nun öncülük ettiği belediyemizin bize gönderdiği bu panonun bize Çok ciddi bir faydası var öğrencilerimizin bilinçlenmesine neden olacak. Gayet güzel bir pano. Camların kartonların şişelerin farklı farklı yerlerde biriktirilmesi Farklı yerlerde geri dönüşüme hazır hale getirilmesi çevrenin korunması açısından da çok önemli. Bu çalışma için belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi