HABER:DİLEK AYVALI

Büyükşehir’in yargı hamlesine karşılık Kiraz Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve “Usulsüz bir şekilde herhangi bir hakları olmadığı halde bize ait olan yeri tekrar almak için hiçbir hukuki dayanakları olmadıkları halde tekrar tekrar dava açarak hem adaletin işleyişini gereksiz yere meşgul etmektedirler ayrıca yeniden açılan bu davayı belediyemizin hizmetlerini engellemeye yönelik hareket olarak kabul ediyoruz” denildi.

 İzmir’de Büyükşehir ve yönetimi AK Parti’de olan Kiraz Belediyesi arasındaki hizmet ve yargı tartışmaları devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve Büyükşehir ile Kiraz Belediyesi’ni yargı önünde karşı karşıya getiren, ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan taşınmaza ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Daha önce mahkeme kararıyla Kiraz Belediyesi’ne verilen arazi için Büyükşehir tarafından Kiraz Belediyesi’ne bir dava daha açıldı.

Konuya ilişkin ise Kiraz Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“06.06.2022 Tarihinde İzmir 4. idare mahkemesini 2022/821 esas sayılı dosyasında tarafımıza İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmir Valiliğine karşı Cumhuriyet Mahallesi eski 55 ada 60 parsel sayılı şantiye alanı olarak kullanılan yer için Kiraz Belediye Başkanlığına devri hususunda devir tasfiye kararının iptali davası açıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Öncelikle bu dava hukuki dayanaktan yoksundur, daha önceden bu yerle alakalı bu alanın Kiraz Belediye Başkanlığına ait olduğu hususunda kesin olarak verilmiş mahkeme kararı mevcuttur. Bu dava bu yönüyle tamamen hukuksuzdur.

Mülkiyeti Kiraz Belediyesine ait olan şantiye ve belediye hizmet alanı olan yerimizi. İtirazlarımız ile  mahkeme yoluyla hakkımız olanı geri aldık. Bu durum İzmir Bölge İdari mahkemesi 7.İdari dava dairesinin kararı ile İdare Dairesinin 07.12.2021 Tarihli kararı ile sabittir.

Ancak usulsüz bir şekilde herhangi bir hakları olmadığı halde bize ait olan yeri tekrar almak için hiçbir hukuki dayanakları olmadıkları halde tekrar tekrar dava açarak hem adaletin işleyişini gereksiz yere meşgul etmektedirler ayrıca yeniden açılan bu davayı belediyemizin hizmetlerini engellemeye yönelik hareket olarak kabul ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aynı zamanda bir hukukçudur konuya daha çok hakim olması gerekirken böyle bir yola başvurması trajikomiktir. Her açıklamasında hukuktan bahseden Tunç Soyer’den bu konu hakkında detaylı bir açıklama bekliyoruz.”

ÇINAR’DAN SOYER’E ÇAĞRI

Öte yandan; belediye tarafından yapılan resmi açıklamayı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i etiketleyerek paylaşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, konuya ilişkin açıklama beklediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi