Haber/ Dilek ACAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülemeyen su sorunu sebebi ile Kiraz Belediyesi tarafından su sorunu yaşayan mahallelere tankerlerle su taşınıyor. Kiraz Belediyesi’nin araçları, vatandaşların evlerinin önüne gidip belli periyotlarla su dağıtıyor.

“İlçemizdeki su sorunu, yıllardır süregelen bir problem. Yeraltı kaynak sularının iyice azalmasıyla, sondajların da yetersiz olmasıyla maalesef bu sorun çözüme kavuşturulamıyor. Vatandaşlarımız çaresiz kalıyor. Benim, ilçemdeki hemen hemen herkeste telefonum var. İlçe sakinlerimiz, bu sorunla ilgili olarak beni aramaya başladı. Bizim artık araçlarımız çalışmaya başladı. Tabi içme suyu olarak değil ama kullanım suyu olarak tankerlere basıyoruz. Bu bizim görev alanımız değil ama biz vatandaşlarımız için bunu yapmalıyız. Suyun olmaması çok can sıkıcı bir nokta. Bu çağda İzmir gibi bir yerde taşıma suyla değirmeni ne kadar döndürebileceğiz, bunu da bilmiyoruz. Bu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken bir iş, Büyükşehir’in sorumluluk alanı. Durumu yıllardır biliyorlar. Maalesef, henüz bir çözüm yok. Bir kısmı planlamada, bir kısmı şurada burada derken 5-6 yıldır vatandaşlarımız aynı problemi yaşıyor. Ciddi anlamda problem yaşıyoruz. Kovid-19’la mücadele edilmesi, hijyenin en üst seviyede sağlanması lazımken suyumuz yok, bu çok kötü bir durum. Bu serzenişim, Büyükşehir’in sorumluluk alanı olduğu için ya da farklı parti olduğu için değil, bizim sorumluluk alanımız olmuş olsa samimi söylüyorum, biz hemen vatandaşımızın sorununa çare bulmak isterdik. Evde bir gün su akmadığı zaman çekilen çileyi hepimiz biliyoruz, herkesin malumudur bu durum. İnsanlarımızın içinde suyu hayvanları için kullananlar da var. Bu çok ciddi bir problem.”

Kurban Bayramı arifesi öncesi yine aynı sorunların devam etmesi sebebiyle vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını belirten Özçınar, “Sırf Ak partiye oy verdikleri için cezalandırdıkları köylerimiz ve gelinen son nokta. İzmir’i yönetmek Alsancak’tan kordon boyu Çav Bella ile zıplamayla olmaz
Su akıtacaksın su. Bu sıcak yaz günü gerek insan sağlığı gerekse hayvancılıkla uğrasan vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Gece gündüz hizmetinizdeyiz
Su işi büyükşehrin yani malum zihniyetin işi olsa da sizler için gece gündüz hizmetinizdeyiz.
Siz zamanı gelince nasılsa gerekeni yaparsınız. Durum gerçekten çok ciddi
. Kaleköy ve Karaburç Mahallesi için acil önlem alınmazsa korkarım durum daha da ciddi olacak. Allah bu zulmü bu vatandaşlara gösterenlere gereken dersi verecektir. Susuzluk ile ilgili ne kadar sıkıntınız varsa fotoğrafla ve video ile sosyal medyada paylaşın ve beni de etiketleyin. Onlar utanmıyorsa yaptıklarından sizde utanmayın paylaşmaktan.
At sırtında dünyayı fethetmek kolaydır. Zor olan inip onu yönetmektir.” diyerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Editör: Haber Merkezi