HABER:DİLEK ACAR

Ödemiş Belediye MHP’li Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı Ödemişlileri heyecanlandıran bir araştırmaya imza attı.

Yaptığı araştırma sonucunda, “Türkiye'de ilk gece futbol maçı Ödemiş'in Adagüme köyünde Adagüme-Bademye köyleri arasında oynandı.” bilgisini paylaşan Kınlı, bu konu hakkında detaylı araştırmalar yaparak Ödemiş adının bu önemli detayla da anılması gerektiğini vurguladı.

Daha önce ulusal gazetelerde haber ve köşe yazılarında da geçen “Türkiye'de ilk gece futbol maçı Ödemiş'in Adagüme köyünde Adagüme-Bademye köyleri arasında oynandı.” bilgisi Ceyhun Kınlı’nın araştırma sonucu edindiğini bilgiyi kanıtlar nitelikte.

Ceyhun Kınlı, yaptığı araştırma neticesinde şu bilgileri elde etti, “Türkiye’de ilk gece futbol müsabakası Ödemiş'te oynanmış. Adagüme ve Bademye maçı. Maç Adagüme'de elektrik santrali önündeki çayırda oynanmıştır. İzmir Valisi Kazım paşa maça davetlidir. Ancak paşa çayıra güneş batarken yetişir ve maçın oynanmasını emreder. Çayırın dört köşesine yerleştirilen otomobil farları ile çayır aydınlanır. Santralden de bir ışık takviye edilir. Maç bu şekilde oynanır. Vali Kazım Paşa ve seyirciler maçı izler ve bu maç tarihe geçer. Bundan sonraki ilk gece futbol müsabakası 1938 yılında Fenerbahçe ile Beyoğluspor arasında oynanmıştır. Beni heyecanlandıran bu bilgiyi gündeme taşımak istedim. Bu konuda fotoğraf ve döneme ait gazeteler, belgelere ulaşabilirsek Ödemiş’in geçmişine ait arşivlere katkı sağlayacak bir konu olacaktır.”

Konuyu Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş Mehmet Eriş ve geçmiş dönem belediye başkanları Mahmut Badem, Bekir Keskin, Münir Bezmez ile de görüştüğünü belirten Kınlı, “O dönemde bu müsabakaya çocukluğunda şahit olmuş vatandaşlarımız bile olabilir. Beni ve birçok kişiyi heyecanlandıran bu bilgi ile ilgili araştırmalarım devam ediyor. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yaşar Aksoy 2.12.2006’da yayınladığı yazının içeriğinde bu konudan bahsetmiş. İlerleyen süreçte gerekli kaynaklara ulaştığımda kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi