CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programının konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ARINÇ'LA TOKALAŞTIK"

Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız.

SOSYAL MEDYA YASASINA DAİR AÇIKLAMA

Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri gazeteciler anlatıyor, politikacılar anlatıyor. Politikacıların dokunulmazlığı var, söylerler ama gazetecilere tahammül edemiyorlar. 'Benim söylediklerimi yazacaksın' gibi bir düşünce.

"BUNLAR GİDİCİ"

Mazotta ve benzinde vergi çok daha fazla artı. Seçime gidecekler parayı biriktiriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar cin şişeden çıktı. Yaralara derman olma şansları yok, bunlar gidici. Akaryakıta zammı kim yaptı? Sen yapıyorsun kardeşim. Dış güçler falan değil. Bir tane adam koymuşsunuz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başına. Ne söylediği, ne yaptığı belli değil. Gözlerine mi bakacağız, boyuna mı bakacağız, endamına mı bakacağız. Kardeşim sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok. Seçimden sonra ekonomiyi bilen insanlarla hasar tespiti yaptıracağız. Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) kaldıracağız.

ATAMALARA DEĞİNDİ

Bir güreşçinin banka yönetim kurulunda ne işi var? Bu güreşçi kime, nasıl kredi verecek? Bir arkeoloğun Merkez Bankası'nda ne işi var? Bu atamalar baştan sakat.

"KKM'Yİ KALDIRACAĞIZ"

Faizi indirdik diyor ama hangi faiz indi? Vatandaş gitsin kredi çeksin, hangi faiz inmiş görsün. Bankalar vatandaşa yüksek faizle kredi veriyor. Erdoğan kimi kandırıyor? Erdoğan birilerine para kazandırıyor, birileri köşeyi dönsün istiyor. 85 milyon insan, bir avuç insana çalışıyor.

Kur Korumalı Mevduatı (KKM) derhal kaldıracağız. Birilerine bu avantajı niye vereceğim ya? Milletin karnı doymuyor, ben kalkacağım 100-150 bin kişiye olağanüstü faiz vereceğim.

"ÇIKARSIN KARŞIMA ADAYIMIZI AÇIKLARIM"

Yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın, senin televizyon kanalların var. Orada çıkarsın karşıma, oturur hesaplaşırız. Ben de sana Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayayım. Dışarıdan ne gazel okuyorsun. Yapamaz. Cesaret edemez.

"ERKEN SEÇİM YAPACAKLAR"

Büyük bir olasılıkla erken seçim yapacaklar. Çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Felakete doğru gidiyoruz. En kısa zamanda seçime gidilmeli. Erdoğan'ın mevcut sorunları çözme bilgi birikimi yok. Biz 6'lı masa olarak seçime hazırız. Yarın seçim olsa biz buna hazırız. Seçim güvenliğinden kimse kaygı duymasın, biz sahip çıkacağız. Seçim zamanında yapılırsa Erdoğan'ın anayasaya göre aday olmaması lazım. Yani erken seçim onların da işine geliyor. O nedenle erken seçim yapacaklar.

TÜRKİYE'NİN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİNE KOYDUĞU VETO

Terör konusunda en ağır maliyeti Türkiye ödedi. NATO'nun gündemine terör konusu getirilmeli. Teröre destek veren NATO üyeleri var. İsveç ve Finlandiya'da o ülkelerden. Biz bu konuda hükümete yanlış yapıyorsunuz demedik hiç.

Editör: Haber Merkezi