Ödemiş Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı pazartesi akşamı 20:30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Dokuz gündem maddesi ve dilek temennilerden oluşan toplantıda ağırlıklı olarak eylül ayı meclisinden önerge olarak sunulan, yeni belediye hizmet binası ve mevcut belediye binasının yıkılıp kent meydanı yapılması konusu görüşüldü.
İlk olarak Ovakent yolunda açılması yönünde istek gelen akaryakıt ve LPG istasyonu konusu mecliste gündeme sunuldu, konu oybirliğiyle kabul edildi. Ardından biyogaz tesisinin bulunduğu alanın arkasında kalan bir arazinin belediye bünyesine kazandırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Konu tekrar görüşülmek üzere bir dahaki toplantı gündemine alındı.
Sonrasında ise yeni belediye binası ile ilgili olarak söz alan Belediye Başkanı Bekir Keskin konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Belediyemizin yeni bir yeri ve mevcut alanın kent meydanı olması gerekiyor. Biz belediyeler içinde imaj sahibi bir belediyeyiz. Fakat her ilçede olduğu gibi ilçemizde de bir kent meydanı gerekmekte. Yeni belediye binasını bu dönem yetiştiremesek de kent meydanı bizim eserimiz olur. Ben bunun için çalışmaları başlatacağım.”
Ardından konu, geçen ayki toplantı da dile getirilen motodrag pistinin, bir çevre yolu haline gelmesi hakkındaki çalışmalara geldi. Sonuç olarak yer tahsisinin yapılmasına karar kılındı.
Toplantı dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin talepleri ve isteklerinin dinlenmesinin ardından son buldu.
Editör: Haber Merkezi