Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “5 Aralık Kadın Hakları Günü” nedeniyle Ödemiş Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ndeki bayanları ziyaret etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri olduğunu söyleyen Keskin, 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10. ve 11. maddelerinin değiştirilerek kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındığını da kaydetti.
Kadın Hakları Günü’nde Sığınma Evi’ni ziyaret eden Başkan Bekir Keskin; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadına duyduğu güveni seçme ve seçilme hakkı vererek göstermiştir. Türk kadını, bilim, sanat gibi birçok alanda başarıyla çalışmaktadır. Kadınlarımızın, toplumsal statüsünün artarak güçlenmesi için özellikle kız çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermeliyiz. Aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Kadın Hakları Günü'nü yürekten kutluyorum. Kadınlar sadece seçme, seçilme ve iş hayatındaki varlıklarıyla değil, toplumsal yaşam içinde de rahat, huzurlu ve saygın yerlerini almalılar. Aile yaşamlarında türlü haksızlıklarla ve baskılarla karşı karşıya kalan bayanları da gözetmeliyiz, onlara destek vermeliyiz.  Birçok il belediyesinde bile henüz açılmayan fakat bir ilçe belediyesi olarak Ödemiş’te, belediyemiz tarafından açılan ve sekiz aydır faaliyet gösteren Kadın Sığınma Evi’mizde mağdur kadınları misafir etmekten mutluluk duymuyoruz. Ancak onları aç, açıkta bırakmadığımız, bu olanağı sağlayabildiğimiz için bir nebze olsun mutlu olabiliriz. Kadına sadece seçme ve seçilme hakkı vermekle öğünmemeliyiz. Onları toplumsal ve aile yaşamının her anında kendine güvenli, rahat ve huzurlu insanlar haline getirmeliyiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi