Ödemiş Belediye Meclisi 1 aylık tatilin ardından eylül ayı toplantısıyla yeniden açıldı. On gündem maddesi ile dilek ve temenniler bölümünden oluşan mecliste ağırlıklı olarak ilçedeki içkili yerlerin taşınması, belediye binasının yıkılıp başka bir yere taşınması konuları konuşuldu.
Ödemiş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında eski motodrag pistinin şimdiki adı Şehit Turan Emeksiz Caddesi olarak adlandırılan bölgenin açılıp Ahrandı yoluna bağlanması görüşüldü. Belediye Başkanı Bekir Keskin’in konuyla ilgili yaptığı sunumun ardından konu oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
Toplantıda Ödemiş Belediyesi’nin hazırladığı biyogaz tesisi projesine ayırdığı ve Su İşleri Müdürlüğü bütçesinde yer alan 2 milyon 650 bin TL’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktarılmasına da karar verildi.
Konuyla ilgili olarak konuşan Başkan Bekir Keskin, “Biyogaz konusundan vazgeçmedim. Biyogaz tesisinin daha muazzam bir tesise dönüştüreceğiz. Sadece atıksu arıtma tesisinin çamuru, hayvan dışkısı olarak değil, Ödemiş’in çöplerinin de kullanılabileceği bir tesis yapmak istiyoruz. Bunu yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. Ödemiş’in çöpü de işlenmiş olacak. Belediyeden para çıkmadan bu işi bitireceğiz” dedi.
Toplantının 8.gündem maddesi olan Ödemiş Belediyesi Barınma Evi Yönetmeliği’nin de daha sağlıklı bir şekilde görüşülmesi amacıyla konu sağlık, hukuk, plan ve bütçe komisyonlarına havale edildi.
İÇKİLİ YERLERİN TAŞINMASI İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULACAK
Toplantıda en çok önem verilen konu olarak dikkat çeken ilçedeki içkili yer bölgeleriyle ilgili genel bir revizyon çalışması yapılması hakkında da açıklamalar yapan Keskin, “Bu konu maalesef Ödemiş’in kanayan bir yarası. 1985’te oluşturulan plan şimdi uygun düşmüyor. İçkili yerler krokisini yeniden oluşturmalıyız. Ödemiş’te bu konuyla ilgili olarak geniş bir komisyon oluşturmak istiyoruz. İçkili yerleri biraraya toplamalıyız. Ya da imar planında değişiklik yaparsak uygun yerlere serpiştirmeliyiz. Oluşturacağımız komisyonda emniyet, jandarma, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendisler, Gıda Maddeleri Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi birçok kurum ve kuruluştan temsilci almalıyız” diye konuştu.
Bu konu da içkili yerler krokisi oluşturmak için komisyon kurulup tekrar görüşülmek üzere aralık ayı meclis toplantısına ve imar, sağlık ve hukuk komisyonlarına havale edildi.
BELEDİYE BİNASININ TAŞINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Meclis toplantısında Bekir Keskin’in uzun zamandır gündemde tuttuğu ve hayata geçirmek için çaba sarf ettiği belediye hizmet binasının taşınması konusu da görüşüldü.
Belediye Başkanı Keskin bu konuyla ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu:
“Mevcut hizmet binamız artık Ödemiş’e yetmiyor. Binanın tadilata sokularak yenilenmesinin maliyeti en az yeni bir binanın inşa edilmesine denk düşüyor. Ödemiş’e yeni belediye binası yapılana kadar Şehir Salonu ve garajın olduğu yerde hizmet vermesini planlıyoruz. Mevcut bina alanını da kent meydanı olarak düzenlemek istiyoruz. Burayı kent meydanı yaparsak Çukur Park Ödemiş’e hediye edilebilir. Bütçe olanaklarımız uygun olursa bu dönem, yetiştiremezsek diğer dönem hazırlanacak. Otogar’ı çevre yolunun yakınına taşıyacağız. Şehir Salonu’nu ise nikah ve düğün salonu olarak projelendirip, fuar alanının yanına taşıyıp, büyük bir dönüşü yaratmak istiyoruz. Bu dediklerimizi uygulamaya başladığımızda Otogar’ın oradaki içkili yerleri de kapatma imkanımız var.”
Keskin’in açıklamalarından sonra oylamaya sunulan konuş oybirliğiyle plan, bütçe ve imar komisyonlarına havale edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde Saracoğlu Stadı’nın geçtiğimiz aylarda belediyeye devredildiğini hatırlatan Keskin, “Stadın koltukları takıldı, aydınlatmaları yapıldı. Arka bölümünde Çamlık tribününde duvarları yıkınca ortaya çıkan dükkanları sosyal amaçlı kullanıp, Çamlık Parkı ile birlikte Ödemiş’e kazandıracağız” dedi.
Editör: Haber Merkezi